Egyéb kategória

Mennyei mangó – ezért érdemes enni!

A mangó fantasztikus gyümölcs, nagyon izgalmas, fűszeres íze már kis mennyiségben is egzotikussá varázsol turmixot, salátát, pohárkrémet... Ráadásul emellett nagyon egészséges, Indiában például szent gyümölcsként tartják számon, nem véletlenül.

vous - 2019.05.23.
Mennyei mangó – ezért érdemes enni!

Bár nekünk egzotikus gyümölcsnek számít, ami csak pár éve jelent meg tartósan a hazai piacon, valójában az egyik legelső termesztett gyümölcsünk.

Mangó

Mangó
Forrás:
cookta.hu

Indiában 5000 éve nemesítgetik, termesztik és fogyasztják. A mangó különösen gazdag jótékony rostokban, és kutatások azt is igazolják, hogy természetes probiotikumokban gazdag, ami segít megőrizni vagy épp helyreállítani a bélflóra egészséges működését. 

Már ránézésre is sejthető narancssárga színe alapján, hogy az egyik legfontosabb alkotóeleme az erős antioxidáns hatású béta-karotin. Emellett sok benne a pektin, ez a vízben oldódó rostanyag pedig csökkenti a vér koleszterinszintjét, szabályozza a vércukorszintet, így segít megelőzni a cukorbetegséget a rendszeres fogyasztása. A tökéletesen érett és illatos mangó rengeteg C-vitamint tartalmaz, de jelentős mennyiségű káliumot is, ami segít a vérnyomás szabályozásában.

A cikk folytatását a Cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek