„A kicsiktől kapott ölelésnél nincs jobb érzés!” – Varga Viven, a baba-mama úszás úttörője mesélt

Itt a strandszezon, de kerüld el a kezdő úszók tipikus hibáit!

Sokan úgy érzik, hogy az úszás nem elég hatékony, és ha nem látnak azonnali eredményeket, feladják. Pedig a kezdők sokszor a nem megfelelő technika vagy tempó miatt nem haladnak a vízben, illetve nem érzik elég intenzívnek az úszást. Ezen próbálunk most segíteni,

Érkeznek a melegebb idők, és a sportolás közben keletkezett hőtöbbletet a szárazföldi edzés esetén csaknem megháromszorozott izzadással tudjuk ellensúlyozni, ami viszont mindenképp megfelelő folyadékpótlást is feltételez. Ha valakinek túlsúlya is van, a le nem vehető „bunda” azaz zsírréteg tovább fokozza a hőérzetet, ráadásul az ízületekre is nagyobb teher hárul. A hirtelen jött meleg idején érdemes az edzés feltételeinek javítása érdekében az uszodákba húzódni.

sello-hableany-tenger-uszas
uszas
Forrás:
instagram.com

Ha tervszerű határozottsággal építed bele az úszó edzéseket a napjaidba, hamar érezni fogod ennek az edzésformának az előnyös hatásait a kondíciódra és az alakodra. Nem mellékes, hogy az úszás a futáshoz képest sokkal kíméletesebb az ízületeknek és a sérülésveszély is elenyésző.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.