fruit-1222428_1920

Mesés zöldcitromos pite - álomdesszert Floridából

Lehet egy süti egyszerre álomfinom és pofonegyszerű? A válasz egyértelmű igen, bizonyság erre az amerikai Key Lime Pie, ami nem más, mint egy zöldcitromos pite - kekszes talppal és frissítően citrusos, selymes krémmel.

Igazi nemzeti desszertnek számít a Key Lime Pie, és hogy ezt mennyire komolyan veszik arrafelé, azt jól mutaja, hogy 2006. óta törvényileg is Florida hivatalos desszertje ez az isteni krémes pitetorta. Eredetileg a Key-szigetcsoporton termesztett zöldcitromról, a Key Lime-ról kapta a nevét, de valójában a nálunk kapható lime-mal is tökéletes. A pite alapja olvasztott vajjal eldolgozott kekszmorzsa, a benne lévő töltelék pedig egy pillanatok alatt kikeverhető citrusos krém sűrített tejjel, így hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

key-lime-pie-zoldcitromos-pite
key-lime-pie-zoldcitromos-pite
Forrás:
cookta.hu

Hohó, diétás desszert akkor, vághatnánk rá, de nem, ne is álltassuk magunkat, ez bizony egy igazi kalóriabomba, de olyan, amiért érdemes néha elcsábulni. Vannak, akik tojással készítik,és sült tojáshabbal koronázzák, mások inkább mascarponét vagy krémsajtot kevernek a krémbe, és könnyű vaníliás tejszínhabbal tálalják, ahogy az alábbi receptben is. Akkor a legfinomabb, ha jól be van hűtve, pár órát vagy egy éjszakát áll a hűtőben, így a töltelék a pihentetés során jobban megdermed és összeáll, selymesen krémes, de szeletelhető lesz.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.