Egyéb kategória

Három szenzációs illat szúnyogok ellen

Legyen bármilyen kellemes is a nyár, egy-egy jó hangulatú partit is képes tönkre vágni a szúnyoginvázió. Egyre többen tartjuk azonban magunkat távol a vegyszerektől és keressük azokat a megoldásokat, amelyek egyszerre hatékonyak a probléma ellen, de a környezetet se károsítják. Találtunk is három illóolajat.

vous - 2019.06.23.
Három szenzációs illat szúnyogok ellen

Miért éppen illóolaj?

Mert természetes alapanyag, megfelelő higításban (ha csak nem vagy éppen az adott olaj valamely összetvőjére érzékeny), nem irritál, sőt még a bőrödet is ápolhatod vele.

citrom

citrom
Forrás:
cookta.hu

Szúnyogriasztásra se szabad soha 100% – os illóolajat használni, mert felmarhatják, irritálhatják a bőrt, a nyálkahártyát.

Tapasztalatok alapján a legjobb szúnyog elleni olaj: a citronella, vagyis a citromolaj, ami ugyan nekünk kifejezetten kellemes illat, a szúnyogok menekülnek előle. De a javasolt riasztóba még levendulaolaj valamint geránium is kerül. Illetve, ha nem idegenkedsz nagyon a teafaolaj szagától, akkor a levendulát vagy a gerániumot le is cserélheted vele.

Készíthetsz belőle valamilyen bázisolajból (akár repce, vagy napraforgó, esetleg mandula olaj felhasználásával) natúr szúnyogriasztót:

Hozzávalók:

  • 1 dcl semleges bázisolaj
  • 5 csepp citronellaolaj
  • 5 csepp levendulaolaj
  • 5 csepp geránium olaj/ vagy teafaolaj

Az egészet egy üvegcsében alaposan rázd össze. Azonnal használható a szuper szúnyogriasztó.A ruhával nem fedett területeket vékonyan kend be.

Ügyelj rá, hogy szembe, szájba, nyálkahártyára még véletlenül se kerüljön.

Ajánlott cikkek