Egyedényes fokhagymás csirkefalatok sok zöldséggel

Egyedényes fokhagymás csirke egyszerűen, brokkolival és gombával

Az egyedényes fogások nagyon praktikusak, és nemcsak azért, mert kevesebb a mosogatnivaló, hanem azért, mert jellemzően gyors és egyszerű fogásokról van szó, amelyek nagyon jól jönnek hétköznap, amikor nincs túl sok időnk, ötletünk és alapanyagunk, mégis valami finom és egészséges ételre vágyunk. Ez a csirkés-zöldséges egytál ilyen!

Fehérjedús, szénhidrátszegény, 20 perc alatt kész és nagyon finom ez az egyedényes csirkemelles fogás, amiben a fűszeres páccal együtt párolódik brokkoli és gomba, minden összetevő hamar megpárolódik, és az ételben marad az alapanyagok minden zamata.

Egyedényes fokhagymás csirkefalatok sok zöldséggel
Egyedényes fokhagymás csirkefalatok sok zöldséggel
Forrás:
Depositphotos

Ízlés szerint más könnyen puhuló zöldséggel - cukkinival, zöldbabbal, kaliforniai paprikával - tovább gazdagíthatjuk, ha szeretnénk...

A villámpácba fokhagyma, méz, szójaszósz és egy kis almaecet kell, amit még egy kis csilivel főzéskor kiegészíthetünk, nagyon jó ízkombinációt kapunk így. Tényleg gyorsan elkészül ez az alakbarát és egészséges, zöldségekben gazdag fogás, ami önmagában is tökéletes, de akár körettel - párolt rizzsel, bukgurral, kuszkusszal is tálalhatjuk, ha kiadósabb, laktatóbb változatra vágyunk.

A cikk folytatását a Cookta.hu oldalán lelitek!