szorongás stressz

Stresszoldó ételek és italok

Ti is hajlamosak vagytok bestresszelni a nagy nyári rohanás közepette? Ez nem meglepő hiszen a hatalmas tömeg és a hőség hajlamos kiborítani az embert. Hoztunk nektek néhány ételt és italt, amely segíthet ,hogy kicsit jobban érezzétek magatokat a bőrötökben.
 

1. Magnézium

A magnézium hiány hatalmas stressz faktort jelent és hamar elveszíthetitek a türelmeteket, de semmi para, ugyanis jó néhány étel tartalmaz magnéziumot, mint például az olajos magvak és a gabona félék.

magvak mandula
magvak mandula
Forrás:
Unsplash


2. Endorfin

Az endorfint hétköznapi nevén a "boldogság hormont", igencsak könnyen felszabadíthatjátok némi egészséges étcsokoládé elfogyasztásával, higyjétek el azonnal jobb kedvre derültök majd. 

Minőség csokoládé
Minőség csokoládé
Forrás:
Depositphotos


3. B-vitamin

A tejben rengeteg B-vitamin található, amely hozzájárul a szervezetetek természetes normál mükődéséhez és még a vércukorszinteteket is stabilizálhatja.

tej
tej
Forrás:
Depositphotos


4. Koffein

Ezt természetesen nem kell túlzásba vinni, de egy könnyed és finom zöld tea elfogyasztása minimalizálhatja a stresszt és a benne található koffein energizálhatja a testeteket, mindenképp érdemes kipróbálnotok.

zöld tea
zöld tea
Forrás:
Unsplash