Egyéb kategória

Indiai csirke omlósan, joghurtos-fűszeres szószban

Egy jó kis pác és egy finom szósz csodákra képes, egészen ellenállhatatlanná tudja tenni az olykor már unalmasnak tartott sovány csirkemellet is. Ez a joghurtos-fűszeres indiai változat tele van izgalmas ízekkel, egyáltalán nem csípős, nagyon krémes és harmonikus, benne omlósra főnek a csirkefalatok, és elkészíteni sem ördöngösség.

vous - 2019.07.15.
Indiai csirke omlósan, joghurtos-fűszeres szószban

Indiai paprikás csirkének is nevezhetnénk, hiszen pirospaprika, hagyma és csirke az alapja, de azért van benne még egy csomó más fűszer, és mindenekelőtt egy joghurtos páccal indul a készítése, ami különösen omlóssá és ízletessé teszi az amúgy meglehetősen jellegtelen, és kiszáradásra hajlamos csirkemellet. A fűszeres pácba a joghurt mellett kerül jó adag citromlé is, és ezek savassága fellazítja a hús rostjait, így nagyon finom szaftossá varázsol.

Forrás:
Depositphotos

A hosszú alapanyaglistától senki ne riadjon vissza, csak a sokféle fűszer számossága az oka, és van olyan is közöttük, amiből a pácba és a szószba is kell, mert amúgy egyszerű és kimondottan pénztárcabarát, és a pácolától eltekintve gyorsan elkészülő, isteni fogás.

A cikk folytatását a Cookta.hu oldalán olvashatjátok.

Ajánlott cikkek