Egyéb kategória

Dobjuk fel az olcsó olajbogyót házi páccal – 3 villámváltozat

Nem vagyunk olyan szerencsések, mint a mediterrán országok, hogy kedvünkre válogathassunk a különféle pácolt, fűszeres olajbogyók közül, és bár kapható nálunk is sokféle fajta, a kimérve kapható, igazán finom változatokért azért borsos árat kell fizetni. De miért is ne pácolhatnánk mi magunk otthon az olcsóbban kapható natúr olívát?

vous - 2019.07.21.
Dobjuk fel az olcsó olajbogyót házi páccal – 3 villámváltozat

Az olívabogyó nagyon vendégváró vagy nassolnivaló, baráti beszélgetős borozgatások mellé is tökéletes kis sós falatnak, de akár feldobhatjuk vele a salátáinkat, mehet pizzára, tésztaszószba. A natúr, sós lében eltett olcsóbb olajbogyó azért nem túl izgalmas, de egy kis fűszeres páccal feldobhatjuk, és pár perc munkával magasabb szintre emelhetjük.

Pácolt olajbogyó

Pácolt olajbogyó
Forrás:
Depositphotos

Három olyan ízkombinációt mutatunk, ami nagyon jól passzol a zöld, a lila és a fekete olajbogyóhoz is, érdemes legalább 1-2 órát érlelni tálalás előtt, de jól záródó dobozban vagy üvegben akár 1 hétig is eltartható a hűtőben.

Fokhagymás-citromos olajbogyó

Hozzávalók:

  • 15 dkg natúr olajbogyó
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • csipetnyi őrölt római kömény

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek