Egyéb kategória

Édesen, de cukor nélkül – csak természetesen

A cukorral nem az a baj, hogy használjuk, hanem az, hogy mennyit használunk belőle – és általában sokan sajnos nagyon sokat. Nagyon kevesen gondolnak bele abba, hogy mennyi rejtett cukor kerül a szervezetbe, miközben lehet, hogy a kávét vagy a teát épp cukor nélkül fogyasztják... 

vous - 2019.08.01.
Édesen, de cukor nélkül – csak természetesen

Az egészségesnek gondolt müzliszeletek, reggelizőpelyhek, gyümölcsös joghurtok, a különféle gyümölcslevek és szénsavas italok rengeteg cukrot tartalmaznak, feleslegesen, de még a húskészítményekben, készen vásárolható salátaöntetekben is megtalálható a cukor. Az édes ízről persze nem kell lemondani, de aki a tudatosabb és egészségesebb életmód híve, az kereshet természetes alternatívákat is. Mi a kémiai úton előállított édesítőkről mindenkit lebeszélünk, mert van helyettük természetes is.

cukor-potlas-egeszsegesen2

cukor-potlas-egeszsegesen2
Forrás:
cookta.hu

Méz

Kalóriában nem sokkal tér el a cukortól, viszont tápértékben nagyon is. Főleg gyümölcscukrot tartalmaz, ami a szervezetünk számára a legfontosabb cukorféleség, és csak a gyümölcsökben és a mézben fordul elő szabadon. Könnyen felszívódó édesítő, ami ráadásul rengeteg ásványi anyagot, vitamint és enzimet tartalmaz, mértékkel nyugodtan gyógyszernek is tekinthetjük.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek