strawberries-815057_1920

Így falja fel a penész az ennivalónkat! - Biztos, hogy látni akarod?

Takarékoskodni kell, minden falat élelmiszer értékes és egyre inkább azzá válik. Mégis a nagy spórolásban ne feledkezzünk meg az egészségről. Régóta kérdés például, hogy mi történjen a penészes élelmiszerrel.

A penész az év minden szakában felütheti a fejét az élelmiszereken, és néha egészen meglepő gyorsasággal burjánzik el, biztosan van tapasztalata mindenkinek zacskóban feledett zsemléről, zöldségről, gyümölcsről, amelyet rövid időn belül szinte felfalt a penész.

overgrown-with-mold-1693929_1920
overgrown-with-mold-1693929_1920
Forrás:
pixabay

Mégis még mindig sokan gondolják úgy, hogy elég a penészes részt eltávolítani – levágni, kivágni a penészes részt, vagy lekapargatni a penészes lekvár tetejét – és a többi szabadon fogyasztható. Kutya baja sincs.

Ez azonban nem igaz, a penész ugyanis láthatatlan szálakkal szövi át az élelmiszert, és esélyünk sincs felmérni, hogy valójában mekkora részt vett már birtokba – mekkora részt falt fel, hálózott be.

Milyen tüneteket okozhat, ha penészes élelmiszert fogyasztunk?

  • Allergiás tüneteket , légzési nehézségeket, nyelési nehézségeket
  • Nagyos erős gyormorfájdalmat, emésztési problémákat, hányást
  • Idegrendszeri tüneteket – remegést

Videón mutatjuk, milyen hatékony módon bánik el az élelmiszerrel a penész:

Objektum doboz

Figyelem!
Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Elmúltam 18 éves, belépek!
Még nem vagyok 18 éves.