Egyéb kategória

Pop-corn házilag, olcsón és semmi perc alatt

A pihenéshez hozzátartozik a mozizás is, a filmnézéshez pedig egy kis nassolás... Például egy kis pattogatott kukorica, ami akkor igazán finom, ha friss, langyos, és csak úgy roppan a szájban.

vous - 2019.08.06.
Pop-corn házilag, olcsón és semmi perc alatt

A pop-cornt sokan a kerülendő junk food körébe sorolják, mivel többnyire kólához adják a mozikban, tele van zsiradékkal és ízfokozókkal, rengeteg sóval vagy épp túl cukros karamellel. Valóban nem túl egészséges így, ám ha mi magunk állítjuk össze és készítjük el, akkor kimondottan egészséges nassolnivaló, hiszen a kukorica bőségesen tartalmaz E-vitamint, ami a szív és a keringési rendszer támogatója, B-vitamint, ami az idegrendszer működéséhez szükséges, valamint magnéziumot és vasat. A jó hír, hogy a pattogtatás alatt sem veszíti el ezeket a tápanyagokat. 

popcorn

popcorn
Forrás:
Unsplash

A pattogatott kukoricához nem kell speciális gép, bár mostanság elég divatos, és a mikrós változat is eléggé elterjedt, pedig az otthoni pattogtatáshoz elég egy sima, fedővel ellátott edény is. A száraz kukoricaszemeket piacon vagy nagyobb üzletekben megvásárolhatjuk, kimondottan pénztárcabarát, így a házi változat nemcsak a legfinomabb, de a legolcsóbb is, ráadásul ízlés szerint fűszerezhetjük is.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek