Egyéb kategória

Rántott zeller a sütőből, ropogós bundával

A zeller a megosztóbb zöldségek közé tartozik, sokan még a húslevesben is kikerülik, de szerintünk rántva még nekik is ízleni fog: egészen különleges, puhára és krémesre sül, a bunda pedig ropogós, és még sütőben is elkészíthető.

vous - 2019.08.13.
Rántott zeller a sütőből, ropogós bundával

A piacokon most hatalmas, gyönyörű, zsenge zellert találunk, aminek ára is barátságos. Kevesen fogyasztják zöldségként, legfeljebb levesekbe ízesítő gyanánt, pedig nagyon egészséges, és gyógynövény lévén sok jótékony hatással bír. Fertőtlenítő, immunerősítő, vérnyomást csökkentő és görcsoldó, sőt idegnyugtató, Indiában pedig afrodiziákumként és vágyfokozóként is számon tartják. Kimondottan alakbarát is, hiszen 100 g zellergumó 20 kcal-t tartalmaz.

rantott-zeller

rantott-zeller
Forrás:
cookta.hu

Rántva és sütőben megsütve a jellegzetes, karakteres íze sokkal lágyabbá válik, vannak, akik előfőzik, akkor az íze még semlegesebb lesz, és a főzővíz felhasználható egy krémleveshez például, de elég az is, ha besózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd bundázás előtt kis citrommal megcsepegtetjük, megsülve így is istenien finom lesz.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek