A rizspuding nem tejberizs, hanem annak kicsit továbbfejlesztett változata, sokkal krémesebb és lágyabb, ami nemcsak melegen, de langyosan, sőt jól behűtve is selymes marad. Igazából csak egy kis csavar, illetve tojás sárga és tejszín kell hozzá, érdemes kipróbálni!
Semmi baj a tejberizzsel, jó kis kiadós klasszikus, de csak frissen finom, viszont rizspudingnak továbbgondolva magasabb szintre emelhetjük. Vannak, akik pudingporral tesszik krémesebbé, pudingosabbá, de ennél egyszerűbb és természetesebb, ha tejszínnel kikevert tojássárgával selymesítjük a főzés legvégén. Apróság, de nagyon nagy a különbség, és sokkal finomabbá tehetjük így ezt az egyszerű desszertet.
Ha igazán finom rizspudingot szeretnénk készíteni, akkor mindenképpen érdemes rizottónak való rizsfajtát választani, szerencsére ez ma már mindenhol kapható, és először sima vízzel felforralni, majd leszűrni, és tejjel főzni meg, majd a tejszínes tojással behabarni, így garantáltan krémes és lágy lesz, még kihűtés után is.