Egyéb kategória

Nyári koktél az utolsó nyári napra – diétázóknak is

A cikk egykori szerzőnk, Mojzes Nóra írása, ami nálunk is, a Cookta.hu oldalán is jelent már meg. Kicsit mixeltük és újra közre adjuk. Mert ezek a koktélok tényleg méltóak nyárbúcsúztató poharazásra. Egészségetekre!

vous - 2019.06.24.
Nyári koktél az utolsó nyári napra – diétázóknak is

Érdemes tehát kihasználni az időt, és addig keverni a koktélokat ezekhez  az estékhez, amíg még tehetjük. Ha most elgondolkodtatok, hogy a napokban össze is ülnétek az egyik este a csajokkal vagy a családdal, mutatjuk, kinek milyen koktélt ajánlanánk.

koktel2

koktel2
Forrás:
vous.hu

Először is jöjjön egy személyes kedvenc, a Think Pink!, ami tényleg mindenkit levesz a lábáról. Habár első ránézésre inkább csajos nedűnek tűnik, a baráti kör férfi tagjai is nagyon szívesen fogyasztják. Már ha elkészítem nekik, ugyanis a primosteni Bau báron kívül még soha sehol nem futottam bele ebbe az itókába. Most úgy döntöttem, elárulom nektek ezt a szupertitkos receptet. Vigyázat, egy pohárnál nem fogtok tudni megállni, de ami szintén jó benne, hogy a virgin változata is isteni!

A rozé szerelmeseinek

Merthogy bort nem csak magában jó inni, sőt nem is csak szódával! Habár a különböző kis fröccsök és hosszúlépések baromi jól tudnak esni nyáron, a borral készülő koktélokat sem érdemes ám kihagyni!

„A PureWow igazán remek recepteket gyűjtött össze, amiknek elengedhetetlen alkotóeleme lesz a rozé bor. Ti is meglátjátok majd, hogy nem nagy feladat elkészíteni ezeket a frissítőket” – írja Enikő, aki a rozés receptek közül szemezgetett, és a legjobb három receptet be is mutatja nektek.

Diétázóknak

Szerencsére azoknak sem kell lemondaniuk egy finom, hűsítő koktélról, akik diétáznak, csak okosan kell összeválogatni hozzá az alkotóelemeket! Emcsi össze is gyűjtött nektek párat, amelyek közül érdemes lesz szemezgetnetek:

Bizonyára kapásból egyetlen alternatíva jut eszetekbe, ha diétáztok, de elkortyolgatnátok egy frissítő alkoholos italt: vodka-szóda. Szerencsére tévedtek, nem csak ez az egy, kissé íztelen és már nagyon unalmas lehetősége van a diétázóknak.”

Naná, hogy nem! Igazából számtalan boros koktél is beleilleszthető a diétába – nyilván mértékkel.

A mentesre vágyóknak

Linda korábban az alkoholmentes koktélokat gyűjtötte össze nektek, amit nem árt feleleveníteni, mert egyik finomabb, mint a másik, és ezeket akár a munkahelyen ülve is iszogathatjátok a nyár utolsó napjaiban.

„Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy forró nyári napon valaki letesz elénk egy jeges-gyümölcsös italt. Persze nem kell hogy feltétlenül koktél legyen, hiszen élvezhetjük a különböző gyümölcslevek és egyéb összetevők harmóniáját alkohol nélkül is. Most olyan italkülönlegességek receptjeit mutatjuk be nektek, amikkel feldobhatjátok a napotokat, ráadásul garantáltan egészségesebbek, mint a boltban kapható dobozos üdítők!”

Nos, reméljük, ennyi koktél elég lesz a nyár elbúcsúztatására, ha mégsem, akkor további recepteket találtok nálunk, vagy a cookta.hu oldalán is.

Ajánlott cikkek