creative-819717_1920

Ajándék BÁRMILYEN alkalomra - a lényeg, hogy az otthoni kacatosból dolgozz

Oké, ollóra, ragasztóra, egy két alapdologra nyilván szükség van a legegyszerűbb ötlet megvalósításához is, de a lényeg, hogy ideje azokban a kreatív megoldásokban gondolkodni, ami az újrahasznosítást evidenciaként kezeli. Ha egy DIY ajándék megvalósításához ki kell fosztanunk egy barkácsboltot, az azt jelenti, hogy nem használtuk eléggé kreatív gondolkodásunkat. Márpedig mi emberek igenis kreatív, megoldáskereső lények vagyunk, akiknek alap, hogy a semmiből is létre tudunk hozni VALAMIT. 

A saját kezűleg létrehozható tárgyak tekintetében is elkényelmesedtünk. Köszönhetjük persze ezt annak is, hogy félkész megoldások sora áll előttünk. Sablonok, ajándékok, amiket CSAK ÖSSZE KELL ragasztani, kiszínezni, megfűzni. DIY készletek, ahol mások ötleteltek helyettünk, a megoldást is előkészítették, nekünk csak néhány végső lépést kell tenni, és máris kész a sk meglepetés.

Vagy mégsem? Mi lenne, ha nem elégednénk meg a beszerezhető, az utolsó gyöngyszemig kitalált szettekkel, hanem bevennénk magunkat a saját lomjaink közé. A kamrába, vagy a lomis szekrénybe és MEGLÁTNÁNK a kacatok között az ÖSSZEFÜGGÉST, ha elkezdene kattogni az agyunk, mit is lehetne kihozni pár konzerves dobozból, befőttes üvegből, zsinegből, szülinapi buliból megmaradt színes csomagolóból, kiürült dobozból.Egy rozsdásodásnak indult lábasból, fedőből, rugóját vesztett facsipeszből, gombból, rongyból. Szakadt gyöngysorból, párját vesztett fülbevalóból, törött bizsukból. AKÁRMIBŐL. 

kreatív ajándék, diy
kreatív ajándék, diy
Forrás:
pixabay.hu

Ha nincs otthon ragasztó, keverjünk csirizt, ami nem más mint egy kis összefőzött liszt és víz - higgyétek el, azzal is remekül lehet ragasztani. Ha nincs pénzünk drága lakkra, akkor meg üssünk fel pár tojást, a sárgájából süssünk vacsorát, a fehérjét meg használjuk lakk helyett. A tojásfehérje ugyanis évszázadokig bevált, mint kötő és fedőréteg a képzűmvészetben - mi is elboldogulunk majd azzal. 

Reméljük veszitek a lényeget, hogy a kretivitást alapvetően a teremtés(újrateremtés) miatt kaptuk, ideje előhúzni azt a tarsolyunkból és figyelmen kívül hagyni a készen kapott dolgokat. Akkor is, ha azok olcsó megoldások (még csak nem is feltétlenül olcsóak), vagy ha azzal időt spórolnánk. Szerintünk ugyanis az alkotásra, teremtésre fordított idő nem elpocsékolt idő, szemben a zombi üzemmódban végzett netes kóricálással, ami tényleg csak lopja az értékes órákat mindennapjainkból.

Inspirációként - nem azért hogy egy az egyben átvegyétek az ötleteket, csak ha tényleg nagyon megtetszik, mutatunk pár ötletet. Jó mulatást a hétvégére.

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz