Egyéb kategória

Édes hummusz, az egészséges csokis őrület

Az édes hummusz elsőre meghökkentőnek tűnhet, de igazából egy isteni finom, igazi csokis őrületről van szó, csakhogy egészségesebb és kiadósabb más nassolnivalókhoz képest. Az alapja főtt csicseriborsó, ezúttal nem sósra, hanem édesre hangolva!

vous - 2019.09.08.
Édes hummusz, az egészséges csokis őrület

A konzerv csicseriborsó szuper alapanyag, rostokban és fehérjében gazdag, lassan felszívódó, laktató alapanyag, ráadásul olcsó és mindenhol beszerezhető, és semleges íze miatt gyakorlatilag bármilyen ízvilágúra megbolondítható. A csicseriborsóból készülő hummusz pedig az egyik legjobb vegán, mindenmentes kence és mártogatós, pofonegyszerű és villámgyors, ami klasszikusan sós, de miért is ne lehetne édesen, akár csokisan elkészíteni?

csokis-hummusz

csokis-hummusz
Forrás:
cookta.hu

A csokis hummusz tulajdonképpen olyasmi, mint a Nutella, csakhogy töredékét tartalmazza kalóriában, igaz, nem olyan krémes, de nem is annyira édes és zsíros, ráadásul teljesen természetes, és jóval olcsóbb is. Szeletekre vágott almával vagy almacsipsszel, nagyobb eperszemekkel mártogatós kis csemegének is tökéletes, de kenhetjük pirítósra, kekszre, pufi palacsintára, vagy ha ránk tör a nassolhatnék, 1-2 kanállal önmagában is tökéletes, és az a jó benne, hogy az egész egyetlen turmixgépben készül, mégpedig 5 perc alatt. Hát nem őrület? De, de, csakhogy egy szuperfinom csokis őrület!

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek