lany-fust-rozsaszin-nevetes-boldog

Eredményt, egészséget szeretnél?

Sokat foglalkoztunk már az életmódváltás előnyeivel, oldalunkon mindig azokat a sportos lehetőségeket helyezzük fókuszba, amiktől egészségmegőrző és javító eredményt várhatunk.

De vannak más említésre méltó opciók, Semmi sem szebb és egészségesebb, mint a nevetés! Miután egyre ritkábban nevetünk, íme, néhány ok, amiért gyakrabban kellene!

Mikor nevettél utoljára egy igazán nagyot? Ha tegnap este, már az is túl rég volt. Kutatások bebizonyították, hogy minél gyakrabban nevetünk szívből, annál nagyobb hatással bír a mechanizmus. A nevetés ugyanis nemcsak jókedvet csinál, hanem egészségesebbek és boldogabbak is leszünk tőle!

nevetes
nevetes
Forrás:
pexels.com

Nevess, és maradj egészséges!

A nevetéskor erősödik a jó közérzetünk, izgatottá válunk. Ezen felül csökken a fájdalomérzet és erősödik az immunrendszer. Egy-egy nagyobb hahotát követően több védekező anyag kerül a vérünkbe, olyanok például, amik a megfázástól is védik szervezetünket. Mindemellett a nevetés segít az anyagcsere szabályozásában, és felszabadítja a boldogságot okozó endorfinokat a testünkben. Boldog gyerekek, ahogy mondani szokták, nem véletlenül: a kicsik naponta nagyságrendileg négyszázötvenszer nevetnek, míg a felnőttek körülbelül tizenötször.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.