Egyéb kategória

Gyors csirkepaprikás, ami 30 perc alatt kész

A klasszikus paprikás csirke lekörözhetetlen, de a nagyobb és csontos csirkedarabokkal készülő fűszeres ragu viszonylag hosszú főzési időt igényel, hogy porhanyósra, omlósra puhuljon a hús. Ha kisebb darabokra vágott filét használunk, akkor viszont sokkal gyorsabban elkészül, és akár szaladósabb napokon is élvezhetjük ezt a melengető, házias, magyaros ragut.

vous - 2019.10.13.
Gyors csirkepaprikás, ami 30 perc alatt kész

A paprikás csirke nemesen egyszerű, csupán pár egyszerű alapanyag kell hozzá, mégis csodásan gazdag ízű, a sok hagyma és az őrölt fűszerpaprika párosa zseniálisan működik, mint minden "magyaros" fogás esetében. Ha van módunk, 1-1 friss paprikával és paradicsommal érdemes gazdagítanunk ezt a jó kis szaftos, szószos fogást, meghálálja, sűrűbbé és zamatosabbá is teszi a paprikás ragunkat.

Gyors csirkepaprikás, ami 30 perc alatt kész

Gyors csirkepaprikás, ami 30 perc alatt kész
Forrás:
Depositphotos

Mivel ennél a gyorsított változatnál nem fő túl hosszan az étel, így a hagymának és a zöldségeknek nincs idejük teljesen krémesre főni, ezért érdemes a végén botmixerrel selymesíteni a szaftot, és egy kis étkezési keményítővel és tejföllel még beforralni – így lágy és krémes csirkepaprikást kapunk.

A cikk folytatását a Cookta.hu oldalán lelitek!

Ajánlott cikkek