Egyéb kategória

A pasik imádják – a szemüveg szexibb lehet, mint a rúzs

Nem is olyan könnyű észrevenni, kiszúrni, felismerni azt, ha a gyerek nem lát. Pedig sokszor ordítóan erősek a jelzések, de valahogy nehezen „szembesülnek” a problémával a szülők, vagy mi magunk, akár felnőttként is.

vous - 2019.10.17.
A pasik imádják – a szemüveg szexibb lehet, mint a rúzs

Én magam is szemüveges vagyok, rövidlátó, olyan 14 évesen kaptam meg az első szemüvegem, pedig csak az első sorból láttam a táblát, onnan se fényesen, és mivel szemtengely ferdülésem is van, szíven játszottam a hunyorgással, vagy a kacsingatós módszerrel: olyankor kettő tanító nénit láttam, egymástól eltérő méretben.

A lányomnál figyeltem, már óvodás korban észleltem, hogy hozzám hasonlóan gyenge a szeme, de ha nem figyelek, akkor is kiderült volna: esküszöm nem látta meg a tehenet a legelőn.

szemüveges lány

szemüveges lány
Forrás:
pixabay

Hasonló módon derült ki a gyengébb látás Szőcs Reni énekesnőnél is, a tv2 Star academy győztese és a Sztárban sztár versenyzője is volt – ő a kivilágítatlan szénás szekeret se látta meg a főúton, hiába győzködte őt édesapja és a párja is, hogy az ott van bizony…

Reni így vall az első szemüvegéről és a helyzet elfogadásáról:

"Tudtam, éreztem én, hogy nem jó a látásom távolra, az apró betűs írások is gondot jelentettek, de olyan is volt, hogy egy fellépésről hazafelé, amikor már nagyon fáradt voltam és fáradt volt a szemem, nem láttam meg a szekeret az úton.

De a szemüvegig azért még hosszú volt az út és csak akkor álltam kötélnek, amikor egy csíkszeredai szemüveges cégnek forgattunk videót és a kampányhoz elvégeztek rajtam egy vizsgálatot, és kiderült, hogy valóban nem fényes a helyzet. Távolra egyáltalán nem látok jól, és a bal szememnél egy enyhe szemtengely ferdülésem is van.

De kezdhetném korábbról is történetet, mert az az igazság, hogy kislánykoromban már felírtak nekem szemüveget, csak éppen féltem azt viselni. Nem is hordtam két napnál tovább. Gyerek voltam, érthető módon élt bennem az ellenállás.

Ma már jobb a helyzet, és nem csak azért, mert nem kell állandóan hordanom a szemüveget, tényleg csak akkor rakom fel, ha már érzem, hogy szükséges, ha moziba megyek, vagy utazásnál. Esetleg egy forgalmas üzletközpontba, mert szemüveg nélkül két lépés távolságról se csodálkoznék rá ismerősökre. Persze én is csodálkozom, miért volt egyáltalán félelem bennem, amikor tudom, mások divatból, heccből vagy csak azért, mert tetszik nekik, képesek kamuszemüveget viselni. "

Szőcs Reni

Szőcs Reni
Forrás:
Szőcs Reni

Reninek nagyon fényérzékeny a szeme és ezért egy speciális lencsét írtak fel számára, ami szűri a mesterséges fényt, így a nap végére nem pirosodik be a szeme, nem szúr, nem okoz kellemetlenséget, mint a szemüveg viselése előtt.Ráadásul meggyőződésünk, hogy a szemüveg öltöztet, a jól megválasztott keret kiemel (vagy eltakar, ha az a célunk), de mindenképp hozzáad, és nem vesz el a megjelenésből. Attól se kell tartani, hogy a smink nem lesz oké, hiszen néhány ügyes trükkel ezen is lehet segíteni.

Ajánlott cikkek