Egyéb kategória

Küldd a nagyit az Instagramra!

Számos kutatásból tudjuk, hogy a 65+ korosztályon belül rohamosan terjed a social media használat. Egyes felmérések szerint 2020-ra legalább 50 millió szenior korú lesz jelen a közösségi média platformokon, és a növekedés töretlen. Nem szabad tehát alábecsülnünk az idősebb korosztály nyitottságát a technológiai újdonságok iránt. És miért maradna le nagymamánk (vagy nagypapánk) ezekről a szórakoztató felületekről? Ha idősebb szerettünk egyébként is nagy fotóalbum rajongó, mutassuk meg a modern változatát és küldjük az Instagramra! A szenior telefongyártó, a Doro megmutatja, milyen előnyei lehetnek a platformnak az idősek számára!

vous - 2020.02.28.
Küldd a nagyit az Instagramra!

Ha nagymama amúgy is odavan a fotókért, imádja a fotóalbumokat lapozgatni és nyitott az újdonságokra, az Instagram az ő felülete! Manapság szinte minden arról szól, hogyan fejezzük ki magunkat fotók és videók által; ez az app játékosan és egyszerűen segíthet új emlékeket kreálni. Ma már számos olyan okostelefon létezik a piacon, melyet kifejezetten az idősek igényeire fejlesztettek, kialakításuk az ő életüket és kommunikációjukat könnyítik. Így többé nekik sem lehet akadály az okostelefon használata.

„De mit lehet itt csinálni?” – kérdezheti a mama.

Mondjuk el neki, hogy rengeteg dologra használhatja, ám a lényeg, hogy mindezt a saját szórakozására és örömére tegye. A svéd szenior telefongyártó, a Doro azt tanácsolja, hogy az első lépések szóljanak a nézelődésről és az érdekes fiókok felkutatásáról.

Forrás:
Pexels

Segítsünk neki: keressük meg a kedvenc színészeit, sztárszakácsát, kertészeti és hobbi magazinjait és kövessük be őket. Természetesen érdemes bejelölni a családtagokat, barátokat is, ha ők aktív Instagram userek.

Miután már van néhány kedvelt fiók, bátoríthatjuk a nagyit, hogy ossza meg a saját érzéseit, gondolatait, reakcióit kedvelések, vagy kommentek formájában.

Ha már kellő önbizalmat szerzett a szerettünk a platformon, idővel akár profi Instagram felhasználó is válhat belőle; elkezdhet fotókat, videókat megosztani süteménycsodáiról vagy épp virágzó kertjéről az őt követőkkel. A legbevállalósabb Insta nagyiknak pedig jöhetnek az effektek, filterek!

Ha aggódna a nagyi, hogy ő lesz az egyetlen időskorú az Instagramon, nyugtassuk meg, hogy nincs egyedül. Számos szenior Instagram sztár van már, pl. @baddiewinkle 4 millió követővel, vagy éppen @iris.apfel, aki 97 éves korával a legidősebb influencer és rengeteg rajongóval, akik imádják szélsőséges stílusát.

Objektum doboz

A Doro biztonsági tippje:

ha a nagyi tart attól, hogy más is láthatja a képeit, azt, hogy mit oszt meg, állítsuk rögtön privát módra a fiókját. Az általa létrehozott tartalmakat így csak azok láthatják, akiknek engedélyezte a bekövetést. Az Instagram Direct használatával pedig privát üzenetekben chatelhet vagy oszthat meg fotókat, videókat.

Objektum doboz

Számos előnye van tehát az Instagram jelenlétnek, de ne felejtsünk el még egy pozitív hozadékot; a social media használat a generációk közötti szakadékot is képes áthidalni. Olyan közös témákat adhat, amiről unokák-nagyszülők közösen tudnak beszélgetni, a vicces videóktól kezdve az aktuális eseményekig. Minden fiatal örülne, ha a nagymamája előbb tudná meg, mikor jelenik meg pl. Beyoncé új albuma…

A Doro szenior okostelefonokról további információ: www.doro.com

Ajánlott cikkek