Egyéb kategória

Új művészet született: a „MASZK-ART”

Manapság mindenkit az foglalkoztat, hogyan vészeljük át a karantént ép ésszel. Van, aki a maratont futja le az erkélyen, van aki Bocuse d'Or-t játszik a konyhában, más pedig beleveti magát az alkotói folyamatokba. 

vous - 2020.04.23.
Új művészet született: a „MASZK-ART”

Az utóbbit láthatjuk Lola's art fiatal magyar kézműves alkotó esetében is, aki fogta magát és – összekötve a szükségest a kellemessel – piacra dobott egy egészen különleges maszk kollekciót.

Alkotásain jól látható, hogy fontos volt számára a termékek használhatósága, egyszerű arc-maszk helyett, inkább bandanákat készített, amiket így a járvány elmúlta után is nyugodtan lehet használni sportoláshoz vagy egyéb szabadidős tevékenységhez. Emellett minden maszk egyedi grafikát tartalmaz, így viselője amellett, hogy kevésbé van kitéve a cseppfertőzés útján terjedő kórokozóknak, egy pár órára átlényegülhet kedves macskává, de akár félelmetes sárkánnyá is. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Tovább böngészve Lola's art alkotásait rendkívül széleskörű felhozatallal szembesülünk. A különböző ruházati termékeken át, kézzel készült táskákat, ékszereket és egyéb kiegészítőket is készít az alkotó. Témát tekintve főként állatok, a művész általi elnevezéssel élve Lélek állatok szerepelnek az alkotások között. Rengeteg macskás motívum  mellett megbújik pár farkas, róka, sárkány, de még bagoly is. 

Lola's Art alkotások

Lola's Art alkotások
Forrás:
https://lolasart.hu/

A weboldalon található leírásból kitűnik, hogy Lola még csak pár éve foglalkozik ilyen irányú művészeti munkákkal és főállásban kutató biológus, hamarosan doktor. Ennek ellenére már nem csak itthoni, hanem külföldi rendezvényeken is megtalálhatóak a termékei. Többek között bécsi, pozsonyi, de még svájci vásáron is részt vett már. Emellett a legtöbb közösségi platformon is megtalálható, Facebook, Instagram, de még TikTok profilja is van.

Mindenképp érdemes rálesnünk, ha egy friss, fiatalos, de rendkívül egyedei hazai márkával szeretnénk találkozni!

Ajánlott cikkek