10 lebilincselő doku, amit látnod kell

10 lebilincselő doku, amit látnod kell

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetnek a streaming szolgáltatók lettek a nagy nyertesei. De ez érthető is: ha bezárnak a mozik, színházak, éttermek és edzőtermek, az embereknek mégis csak el kell tölteniük valamivel a szabadidőt.

A Netflix például 2020 első negyedévében rekordszámú – 15,8 millió – új előfizetőt szerzett, ezzel már 182 millió előfizetője van a világon.

A mozifilmek és szórakoztató sorozatok mellett most robbant be igazán a docutainment műfaja, eljött az igazán lebilincselő dokumentumfilmek és -sorozatok ideje.

Ebben nincs is hiány, csak a Netflix választékában számos olyan dokumentumfilm vagy -sorozat van, ami egyszerűen a tévé elé bilincseli az embert és alig várja a következő részt. 

Régen, ha meghallottuk a dokumentumfilm szót, egyből elálmosodtunk és csak közömbösen fintorogtunk, hogy ez biztosan unalmas lesz.

Hát, mostmár nem ez van.

A filmesek ezt a műfajt is rendkívül feszessé, izgalmassá, sokszínűvé tették, a sok korabeli videóbevágást friss interjúkkal tarkítják, oknyomozói háttérrel ellátva.

Tegyél egy próbát, nem fogsz csalódni, üdítő lesz egy kis kitekintés a sok tévésorozatból.

Adunk néhány javaslatot, ami tutira el fog varázsolni, csak kattints a képre!

Kattints a képre a galériáért!
Kattints a képre a galériáért!
Forrás:
netflix.com