Egyéb kategória

Lézeres szőrtelenítés: most érdemes belevágni!

Bár a hűvös hónapok beköszöntével egyre kevesebb testfelületünket tesszük közszemlére, de a végleges lézeres szőrtelenítő kezelések megkezdésének mégis most jött el a szezonja. Ezek ugyanis nem egyik napról a másikra hatnak, tehát ha jövő nyárra szőrtelen akarsz lenni, most kezdd el a tartós szőrtelenítést!

vous - 2020.10.12.
Lézeres szőrtelenítés: most érdemes belevágni!

Divat, kultúra: mi irányítja?

Vajon miért szőrtelenítünk? Mik az előnyei, miért történhet meg az, hogy vannak országok, területek, ahol már évezredek óta a teljes szőrtelenítés a megszokott, van, ahol alig néhány évtizede robbant be a köztudatba, és van, ahol a mai napig nem? A válasz összetett. 

Az elmúlt pár évtizedben hirtelen divatja lett a szőrtelenítésnek (nem volt ez olyan régen, hiszen a nyolcvanas években a strandokon teljesen megszokott volt, hogy a nők, és a férfiak hónalja és az intim területeik még szőrösek voltak) és idővel előbb a nők, majd a férfiak is egyre kevesebb szőrt engednek meg magukon, esztétikai és higiéniai okokból is.

Persze van, ahol az esztétikát és a higiéniát felülírhatja a kultúra: amíg a nyugati és a közép európai társadalom a teljes szőrtelenítés felé fordult, addig keleten ez még nem annyira elterjedt, sőt. 

szortelenites_osz

Akció a Budapest Plasztikai Intézetben!

Vedd igénybe a Budapest Plasztika végleges lézeres szőrtelenítés kezeléscsomagját most akciósan a hónalj területére: a 8 alkalmas kezelés mindössze 66.000 forint!

Kérj időpontot végleges lézeres szőrtelenítés kezelésre, akár már holnapra!

Megdöbbentő számok

Nem valószínű, hogy bármelyikünk kiszámolta (szerencsére egy amerikai cég megtette) azt, hogy mennyi idejébe, és pénzébe kerül egy átlagos nőnek az állandó szőrtelenítés. Megdöbbentő számok jöttek ki: ha azt feltételezzük, hogy egy nő 40 éven át szőrtelenít (valószínűleg hosszabb ez az idő, de mi csak 40 évvel számoltunk) akkor 1400-1500 órán keresztül borotválja magát ez alatt a 40 év alatt. Ez kicsit több mint 62 teljes nap, ami legalább kettő teljes hónap. (Ha ugyanezt gyantával teszi, akkor a tanulmány szerint olyan 20-21 napon keresztül gyantáz életében).

Ha a lézeres szőrtelenítést választja (mely egyébként sokkal hatékonyabb is és hosszabb távú a hatása) akkor ez alig pár órára csökkenthető

Van más döbbenetes adat is, a szőrtelenség ára: a gyantázás a legdrágább, könnyedén el lehet rá költeni a 40 év alatt legalább 2 000 000 forintot. (Vagy esetleg egy kicsit többet, főleg akkor, ha gyakrabban kell). A napi borotválkozás lehet alternatíva, mert az alig 1 500 000 forintra jön ki, igaz elképesztő sok ideig tart (és akkor még nem beszéltünk a mindenféle, apró balesetekről, beszakadt szőrökről, begyulladt szőrtüszőről, kivörösödött területekről, és azokról a krémekről, amikkel mindezt eltüntethetjük). A lézeres szőrtelenítés ára ehhez képest elenyésző, és rengeteg időt lehet vele megspórolni. 

Forrás:
iStock

Itt az ideje a lézeres szőrtelenítésnek!

Ha valóban meg akarunk szabadulni a zavaró szőrünktől, a lézeres szőrtelenítés a legjobb megoldás: nem csak azért, mert költséghatékony, mert biztos és végleges a hatása, hanem azért is, mert kényelmes és gyors. Éppen itt az ideje annak, hogy végleg megszabaduljon a nemkívánatos szőrtől! 

Az ősz kiváló időszak, hogy belevágjunk a végleges lézeres szőrtelenítés kezeléssorozatba. Az október-november környéki időszak a legoptimálisabb arra, hogy a nem kívánt szőrzettől végérvényesen megszabaduljunk, hiszen a kezeléssorozatot akkor érdemes elkezdeni, ha már körülbelül egy hónapja nem ért minket tartós fényhatás.

A lézeres szőrtelenítés lényege, hogy az elpusztított szőrtüszőből nem nő többé sötét, erős szőr.

A szőrnövekedés fázisainak megfelelően 5-6 alkalom szükséges a teljes, aktív szőrzet kezeléséhez és a végleges szőrtelenítéshez. Ezután pedig búcsút inthetünk a borotvának, gyantának, epilálásnak. Nem csoda, hogy egyre több nő unja meg a folyamatos, időről időre ismétlődő procedúrát, majd dönt úgy, hogy többé nem akar a szőrszálakkal foglalkozni, és elkezdi a végleges szőreltávolítást eredményező kezeléseket.

Kérj időpontot végleges lézeres szőrtelenítés kezelésre a Budapest Plasztikai Intézetnél, akár már holnapra!

Ajánlott cikkek