Egyéb kategória

Hogyan válassz szépségklinikát, plasztikai sebészt?

Egy szépészeti beavatkozás mérföldkő az ember életében, egy ilyen műtét eredménye sok-sok évre meghatározza, hogyan változik meg az ember külseje. Érthető, ha szeretnél alaposan utánanézni, melyik intézményre, melyik szakemberre bízod magad, mielőtt belevágnál egy ilyen műtétbe. 

vous - 2020.12.11.
Hogyan válassz szépségklinikát, plasztikai sebészt?

Forrás:
Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont/drgoodwin.hu

Ebben a cikkben néhány praktikus tippel szeretnénk megkönnyíteni, hogy megtaláld a számodra ideális intézményt és orvost, ha plasztikai beavatkozást tervezel. 

1. Kérdezd az ismerőseidet

A legjobb, ha első kézből tudsz információkat szerezni egy szépségklinika vagy egy plasztikai sebész működéséről, munkájáról. Ha van olyan közeli ismerősöd, akiben megbízol, és átesett ilyen beavatkozáson, például egy mellplasztikán, kérdezd meg a benyomásairól. Amennyiben pozitívak a tapasztalatai, az jó ómen.

Ugyanakkor azt a hibát se kövesd el, hogy kizárólag egy ember véleménye alapján hozol döntést, és más forrásból nem jársz utána a dolognak. 

2. Tájékozódj a netről

Az internet egyik hasznos funkciója, hogy a termékekről, szolgáltatásokról megismerhetjük olyanok véleményét, akik már megvásárolták, igénybe vették ezeket korábban. Fontos, hogy ne csak az adott intézmény vagy szakember honlapján található véleményeket vedd figyelembe, hiszen érthető módon ide általában csak a kedvező reakciók kerülnek. 

Érdemes utánanézni annak is, miket írnak a hely (orvos) Facebook-oldalán és a Google Cégem vélemények között. (Ez utóbbit legtöbben Google Vélemények vagy Google Review néven ismerik, és a Google Térképen az adott cégre kattintva jeleníthetőek meg.) Ezek mellett számos fórum is található plasztikai sebészet témában, ahonnan árnyalt képet kaphatsz egy-egy intézmény vagy szakember tevékenységéről. 

3. Járj utána személyesen

Akár hallomásból, akár a netről szereztél infókat, mindenképpen kérj időpontot és személyesen is nézz utána, milyen a kiszemelt klinika vagy orvos. A személyes konzultáció díja elhanyagolható ahhoz képest, amibe egy komoly szépészeti beavatkozás kerül, ezen nem érdemes spórolni. 

Forrás:
Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont/drgoodwin.hu

Ennek során felteheted azokat a kérdéseket, amelyek az előzetes tájékozódás közben felmerültek benned. Amennyiben vannak olyan információk, amelyek kétkedésre adhatnak okot, szembesítheted velük az adott klinika képviselőjét. 

Fontos, hogy mindenképpen érdemes minimum 2-3 különböző helyről is tájékozódni, így lesz igazán összehasonlítási alapod. Ez a kis plusz befektetés pedig bőven megtérül.

4. Ne a legolcsóbbat válaszd

A plasztikai beavatkozások nem tartoznak a legolcsóbb kezelések közé. Mégse kövesd el azt a hibát, hogy kizárólag az ár alapján választasz orvost vagy intézményt. Egy műtét ára nagyban függ például:

  • az orvos képesítésétől és szakmai tapasztalatától,
  • az alkalmazott technikai berendezések színvonalától,
  • a felhasznált anyagok minőségétől, 
  • az orvost támogató személyzet képzettségétől, tapasztalatától és számától. 

Ha egy intézmény vagy orvos alacsony árakkal dolgozik, akkor a fentiek közül valószínűleg több dolgon is jelentősen spórolnia kell. Ezt érdemes szem előtt tartani, amikor az árakat hasonlítod össze. 

5. Informálódj a jövendő orvosodról

Az orvos, aki a műtétet végzi, egyértelműen a legfontosabb szereplő a történetben.

Néhány pontban összegyűjtöttük a legfontosabbakat, amelyekre oda kell figyelni az orvos kiválasztásánál.

  • Biztosan rendelkezik a megfelelő diplomával, szakvizsgával? Ezek kérés nélkül is megtekinthetőek? (A Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság honlapján egyébként ellenőrizheted, valóban van-e szakvizsgája). 
  • Magától vagy a kérdésedre zokszó nélkül elmondja, hol tanult, mikor diplomázott, mióta végez ilyen beavatkozásokat, illetve legalább hozzávetőlegesen hányat végzett eddig?  
  • Magától értetődő a számára, hogy alaposan megvizsgál téged, illetve azt a testrészedet, amelyre a szóban forgó beavatkozás irányul?
  • Érdeklődik a korábbi betegségeidről, műtétjeidről? 
  • A konzultációnak van írásos eredménye? Ezt automatikusan vagy csak úgy kapod meg, ha kéred? Esetleg még úgy sem? 
  • Milyen a műtő felszereltsége? Mennyire korszerűek az alkalmazott berendezések és módszerek?

Forrás:
Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont/drgoodwin.hu

Egy olyan orvos szakmai hozzáértése legalábbis kétségeket ébreszt, akinek eszébe sem jut megvizsgálni a leendő páciensét, nem érdekli a korábbi állapota, esetleg felháborodik a fenti kérdéseken, vagy bármelyikre ezek közül nem ad világos választ.

5. Szimpatikus a hely? Szimpatikus az orvos? 

Mint már említettük, a plasztikai műtét elvégzése több szempontból is bizalmi kérdés. Ezért, még ha első látásra vagy “papíron” minden stimmel is, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

  • Mennyire szimpatikus az adott intézmény, illetve orvos? 
  • Egyértelműen jó benyomásokat szereztél vele kapcsolatban?
  • Teljesen rá mered bízni magad, megbízol benne?
  • Bármilyen kérdéssel hozzá tudsz fordulni, akár a beavatkozás előtt közvetlenül is?

Ezekre a kérdésekre igennel tudsz válaszolni, és a megelőző pontokban leírt feltételek alapján is megfelelőnek tűnik a hely, illetve az orvos? Ha a válasz igen, szinte biztos, hogy nincs félnivalód, és nyugodtan igénybe veheted a szolgáltatásait. 

Dr. Goodwin Egészség- és Szépségközpont: a szakmaiság és az exkluzivitás találkozása

Cikkünk elkészítéséhez a Dr. Goodwin Egészség- és Szépségközpont orvosvezetői nyújtottak szakmai segítséget és támogatást. Ez az intézmény a legmagasabb színvonalú plasztikai szolgáltatásokat kínálja egy kivételes hangulatú enteriőrben. Az itt dolgozó elismert szakorvosok több évtizedes tapasztalata önmagában is garancia a kiemelkedő minőségre, amit a 21. századi igényeknek megfelelő eszközpark is biztosít. 

Az őket segítő, magasan kvalifikált asszisztensekkel kiegészülő csapat egyetlen célért dolgozik. Ez pedig nem más, mint hogy minden, hozzájuk forduló páciens a legjobb ellátást kapja, személyre szabottan. 

Ajánlott cikkek