vous felso kep 1200x360 (3)

Az 5 legjobb fehérjeforrás

Amikor mozgásról és a megfelelő táplálkozásról van szó, sokan a szénhidrátok bevitelére koncentrálnak. Könnyen belesétálnak abba a csapdába, hogy nem foglalkoznak a fehérje bevitelével, pedig az ugyanolyan fontos lenne. Mutatunk néhány ételt, amivel segíthetsz izmaidnak a regenerálódásban és fejlődésben, ráadásul egészségesek is.

1. Tojás  Ár-érték arányban keresve sem találunk jobb fehérjeforrást a tojásnál. Fontos, hogy ne csak a tojásfehérjét fogyasszuk el, a sárgájában még több fehérje van.

2. Vadlazac A vadlazac igazi fehérjebomba. Ha valamit, akkor őt be kell iktatnod a heti étrendedbe. Ráadásul nem csak fehérjében gazdag, tartalmaz omega-3-at is, ami szintén fontos tápanyag.

3. Túró: A becsomagolt proteinistennő. Egy kis gyümölccsel megspékelve bármilyen édességet helyettesít.

4. Marhahús: A marhahús mellett nehéz elmenni, ha fehérjéről van szó. Ne a gyorséttermekben kapható hamburgerekre gondoljunk, hanem a minőségi bélszínre.

5. Görög joghurt: Egy pohárban körülbelül 16 gramm fehérje van. Ez dupla annyi, mint a hagyományos joghurtban, cukorból pedig feleannyit tartalmaz, mint klasszikus társa. Édességnek is kiváló.