Test

Milyen edzésformát válassz, ha megnyitnak a mozgásközpontok?!?! ALAKFORMÁLÓ TORNA?!?!

Lassan nyithatnak a fitnesztermek, elkezdődhetnek a csoportos órák, így ideje tervezni a sportprogramokat. Sorozatot indítottunk, melynek akár az is lehetne a neve, hogy nagy sportágválasztó. Próbáljuk összeszedni azokat a lehetőségeket, amik a fitneszklubok, mozgásközpontok kínálatában megtalálhatóak. Lesz itt minden, lehet majd gyűjteni az ötleteket. Zsírégető torna alap, de bemutatjuk majd a mutattuk be, de volt már KICK BOKSZ AEROBIKOT , WALKenergie-t, és a Spinning sem maradhat ki a sorból.

Egy klasszikussal kezdjük, szinte minden fitneszközpont órarendjében megtalálható az ALAKFORMÁLÓ TORNA:

vous - 2021.04.28.
Milyen edzésformát válassz, ha megnyitnak a mozgásközpontok?!?! ALAKFORMÁLÓ TORNA?!?!

Ezt az óratípust akkor válasszuk, ha már meglévő izomzatunkat szeretnénk feszesíteni, formálni. Az órák során változatos eszközöket használhatunk (pl. súlyzó, gumikötél, body ball, steplépcső), hogy a test fontosabb izomcsoportjait jól átmozgassuk. Az óra felépítése többféle lehet, ez az oktatótól függ. Általában nagy ismétlésszámokkal és kis súlyokkal dolgozunk. Igazán hatékony, könnyen követhető óratípus.

Az alakformáló edzéseken a testnek nem egy bizonyos részét eddzük, a gyakorlatok sokkal inkább az egész testre kiterjedő erősítést és feszesítést célozzák meg. Hatására a test rugalmas, feszes benyomást kelt, az izmok lokális állóképessége megnő. Javul a testtartás is. Fontos, hogy a gyakorlatok végzése közben figyelmünk arra irányuljon, hogy minden egyes mozdulat amit teszünk, pontosan kimunkált legyen, mert csak így tudunk látható eredményt elérni. A problémás női testrészeket sorra vesszük, és az óra végén egy hosszabb nyújtás biztosítja a fizikai és pszichikai megnyugvást.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek