Egyéb kategória

Már évek óta itt a jövő: okosszemüveg kerékpárosoknak!

A Garmin cég megalkotta a Varia Vision termékét, ami egy kifejezetten kerékpárosoknak kifejlesztett okosszemüveggé változtatja a hagyományos napszemüvegünket!

vous - 2021.05.17.
Már évek óta itt a jövő: okosszemüveg kerékpárosoknak!

Az eszköz súlya mindössze harminc gramm és egy nyolc órát bíró akkumulátor van a belsejébe építve. A Varia Vision rácsíptethető a napszemüveg mindkét oldalára, így egy kompakt heads-up display jelenik meg a kerékpáros látóterében. Fontos, hogy így egy pillanatra sem kell levennünk a szemünket az útról!

Ha ritkábban kerekezünk, úgy a Varia Vision minden bizonnyal nem egy kötelező kerékpáros kiegészítő a maga négyszáz dolláros árával, de a gyakran kerékpározóknak, akik versenyeznek vagy fő közlekedési eszközként használják a bringát a zsúfolt városban, az eszköz komoly segítséget nyújthat. Láthatjuk tekerés közben a teljesítmény mutatókat, például a sebességet, távolságot, de párosítva okostelefonunkkal, akár az üzeneteket és értesítéseket is.

A kütyü oldalán érintésérzékeny csík található, amivel menet közben is egyszerűen tudunk vezérelni, navigálhatunk a készülék felhasználói felületén és a hasznos, hogy a csík működik nedves ujjal vagy kesztyűben is.

További fejlesztés is várható: a közeljövőben az eszköz alkalmas lesz arra, hogy jelezze viselőjének a hátulról érkező gépjárműveket is, így biztosítva, hogy a kerékpáros nem hajt az autó elé.

Ez már tényleg a jövő! Íme, egy videó a működésről!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek