Egyéb kategória

Három rutin, ami egészségesebbé tesz, és még fogyhatsz is

Sok ötletet adtunk már amik mozgással és egészségesebb életvitellel kapcsolatosak, de a nagy elhatározások könnyen kudarcba fulladnak, ha túl nagyot vállalunk, vagy éppenséggel a célunk eléréséhez komolyabb változtatásokra lenne szükség életmódunkban. Mondunk inkább 3 olyan apró, könnyen bevezethető rutint, ami egészségesebbé tesz, és a fogyásban is segíthet.

vous - 2021.05.26.
Három rutin, ami egészségesebbé tesz, és még fogyhatsz is

1. Legyen szem előtt!

Ami nincs szem előtt, arról hajlamosak vagyunk megfeledkezni, ami pedig elsőként szembejön velünk, arra hajlamosak vagyunk elcsábulni. Ez igaz olyan értelemben is, hogy ha például egy kancsó vizet vagy egy nagy bögre teát teszünk magunk mellé a munka vagy tanulás közben, el fogjuk kortyolni, ha egy felcikkezett alma vagy hasábokra vágott sárgarépa lesz a kezünk ügyében, akkor azt fogjuk nassolni, mert ez lesz szem előtt. A gyerekekkel, párunkkal is működik! A választás a miénk, mit helyezük a látóterünkbe abban az értelemben is, hogy ha kinyitjuk a hűtőt vagy a konyhaszekrényt, mit pillantunk meg először. Próbáljuk a hátsó részbe, nem a kezünk ügyében hagyni a különféle rágcsákat, kalóriadúsabb ételeket, kekszet, lekvárt, Nutellát – előre pedig aszalt gyümölcsöt, diákcsemegét, puffasztott kukoricaropogóst, kölesgolyót tenni. Az is sokat segít, ha a konyhapulton van egy gyümölcskosár almával, naranccsal, ezekből akár az utolsó pillanatban, indulás előtt is bedobhatunk a táskánkba, így nem fogunk más nasikra elcsábulni.

2. Smoothie-trükkök

A csupa gyümölcs, rost és vitamin smoothie a legjobb napindító, de uzsonnára is tökéletes. Az egyetlen baj vele, hogy vagy az idő, vagy az alapanyag kiányzik az elkészítésükhöz. Ezért nagyon hasznos, ha hetente egyszer előkészítünk egy nagyobb mennyiséget, és azt adagokban lefagyasztjuk, így csak elő kell kapni a fagyasztóból, és pikk-pakk összeturmixolni egy kis vízzel vagy (növényi) tejjel. Bátran használjunk hozzá készen kapható fagyasztott gyümölcsöt vagy keveréket is, ezekkel változatosabbá tehetjük ezeket a vitaminbomba italokat, és sokszor olcsóbban is kijövünk, mintha friss gyümölcsöt használnánk, ráadásul a mai technológiának köszönhetően már hirtelen, sokkolva hűtik ezeket, így magas vitamintartalommal is bírnak. És még egy tipp: aki nem szereti a banánt, vagy kerülné a magasabb kalóriatartalma miatt, használjon helyette felkockázott és lefagyasztott cukkinit – ugyanolyan krémes lesz vele a smoothie, mint banánnal, az íze pedig egyáltalán nem érezhető!

 
3. Heti 1 vegán nap

Van, aki könnyen le tud mondani az állati eredetű alapanyagokról, másnak nehezebben megy, de heti egyetlen napot mindenki kibír, sőt! Van benne egy kis játék és kreativitás is, olyan ételeket fedezhetünk fel és találhatunk ki, amelyeket eddig nem ismertünk, és egy nagyon gazdag, ízekben, vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag, a gyomor számára könnyebben emészthető, a legtöbb esetben alakbarát étrendet fedezhetünk fel, nem mellesleg a környezetetnek is jót teszünk, hiszen az állati alapanyagok előállítása jobban megterheli a bolygót, mint a növényiek. Rengeteg lehetőség van, és sokkal izgalmasabb, mint elsőre sok húsevő gondolná

Címkék: #egészségdiéta
Ajánlott cikkek