Egyéb kategória

Milyen edzésformát válassz, ha mozgásközpontokba fogsz járni a korlátozások feloldását követően!?! Spinning ?!?!

A korlátozások feloldása kapcsán sorozatot indítottunk, melynek akár az is lehetne a neve, hogy nagy sportágválasztó. Próbáljuk összeszedni azokat a lehetőségeket, amik a fitneszklubok, mozgásközpontok kínálatában megtalálhatóak. Legutóbb a CROSSFIT-etmutattuk be, de lesz, WALKenergie, és  most itt a Spinning is

vous - 2021.05.29.
Milyen edzésformát válassz, ha mozgásközpontokba fogsz járni a korlátozások feloldását követően!?! Spinning ?!?!

Spinning az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. Ez a mozgásforma méltán népszerű, mára már filozófiává, életformává nőtte ki magát. A legjobb, hogy kortól és nemtől függetlenül bárki űzheti.

Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a megfelelő eredmény eléréséhez idő kell, az unalmas sportokat pedig előbb-utóbb elhanyagoljuk. Ennek orvoslására jött létre a Spinning, mely összeköti a kellemeset a hasznossal; kerékpározás közben pörgős zene szól, a speciális eszközön pedig nem csak az unalmas tekerés vár a sportolni vágyókra, különböző gyakorlatok sora teszi még érdekesebbé az edzést.

A Spinning alkotója

Johnny G. amerikai triatlon versenyző robbantotta ki a fitness ipar forradalmát, amikor néhány évvel ezelőtt kifejlesztette egyedi edzésmódszerét. Célja volt . Ekkor látott neki egy forradalmian új módszer kifejlesztésének, mely bárki számára elérhető lehet, nemtől és kortól függetlenül.

Az edzésről

A Spinning órák merőben eltérnek a hagyományos edzésformáktól. A hagyományos szobakerékpározás kora leáldozott; vége a magányos és unalmas óráknak. Az edző utasításait követve egy csapatnyi kerékpáros teker megállíthatatlanul, miközben a háttérben az edzéseken nélkülözhetetlen zene szól. Egy-egy óra több szakaszból áll, kezdetként közepes fordulatszámmal kell tekerni, hogy az izmok kellőképpen bemelegedjenek, majd következhet a kalóriaégető sprintelés. Az edzés intenzitását mindenki edzője segítségével határozhatja meg. A Spinning nem csak fogyaszt, de tökéletes alakot is biztosít, ráadásul az izomtömeget nem növeli, csupán erősíti.

A Spinning előnyei

Fokozza a vérkeringést.
Kíméli az izületeket.
Bármely életkorban végezhető.
Javítja az általános kondíciót.
Testi és lelki felfrissülést nyújt.
Egy óra alatt akár 900 kalóriát is elégethet.
Formálja a farizmot, a combokat, de nem növeli azok körméretét.
A Spinning egy bárki által könnyedén elvégezhető mozgásforma. Nem igényel erőt, vagy ügyességet, csupán néhány apró kelléket; törölközőt, kényelmes kerékpáros nadrágot, és persze a nélkülözhetetlen ásványvizet.

Spinning – Kiváló kardió edzés

Jelentősen javul a keringési rendszer, megerősíti a szívet, hatékonyabb lesz a vér oxigénszállító képessége, erősödik az érfal.

nagymértékben javul állóképességünk, ezzel együtt fejlődik tüdőnk hatékonysága is,

mozgás közben is óvjuk térdünk ízületeit, valamint a szalagokat, és ezzel egy időben erősítjük is azokat,

a teremben végezhető mozgásformák közül a leghatékonyabb zsírégető sport

a nagy intenzitású mozgás következtében fokozott izzadás jellemző, így a méregtelenítés is beindul a szervezetben

egy dinamikus tekeréssel nagyon jól levezethető a bennünk felgyűlt feszültség, így a stressz is könnyebben leküzdhető

megtanít küzdeni, erősíti akaratunkat

Ajánlott cikkek