Egyéb kategória

Nyaralás kedvenceinkkel – szállodai etikett a gazdiknak

Fontos, hogy a nyaralás során az egész család jelen legyen, és ha már család, akkor a házi kedvenceket sem hagyhatjuk otthon. Sokan azonban attól tartanak, hogy egy minőségi hotel nem fogadná szívesen kutyusukat vagy cicájukat.

Szerencsére ez nem teljesen így van. Ma már számos különleges szálláshely van, amely tárt karokkal várja az állatokat is.

Azonban ha már hotelbe visszük őket, figyeljünk arra, hogy mit illik és mit nem. A következő pár sorban a gazdiknak szóló szállodai etikettről lesz szó kicsit bővebben, vagyis megtudhatja, mire kell figyelni, ha kedvencével nyaralna.

vous - 2021.08.13.
Nyaralás kedvenceinkkel – szállodai etikett a gazdiknak

Miért jó a házi kedvenccel nyaralni?

A nyaralás előtt sokan csak lepasszolják a kutyust, cicust a nagyinak, a barátnak vagy a szomszédnak. Ez persze nem azért van, mert nem szeretik szívből az állatokat, csupán nehéz olyan szálláshelyet találni, ahol szívesen látják őket. 

De miért is jó házi kedvenccel útnak indulni?

Egy olyan közösségben, ahol az állat a család része, elég nehéz elképzelni, hogy hátrahagyjuk. Nem is beszélve arról, hogy az állatoknak is kijár egy kis kényeztetés, és a gyerekek is örülni fognak annak, ha a kutyus is velük tarthat. 

Szabályok kutyás gazdiknak 

Amikor kutyusunkkal egy hotelben szállunk meg, fontos, hogy figyelembe vegyünk bizonyos szabályokat. 

Először is, általában a szobán kívül, a hotel többi területén pórázon kell tartani az ebet! A harapós kutyáknak szájkosarat is kell viselni! 

A kutyákat nem ajánlott olyan hosszú időre a szobában hagyni, ami alatt a szeparációs szorongás tüneteit mutathatják! A nyaralás előtt ezért nem árt ellenőrizni, hogyan viselkedik az állat, ha idegen helyen egy időre magára hagyják. A legtöbb helyen a kilincsre akasztható megfelelő táblával jelezhető, ha az állatot egyedül hagytuk a szobában

De hol élvezhetnénk kutyusunkkal együtt a pihenést? A hévízi Hotel Európa fit**** ajánlatait böngészve rájöhet, hogy léteznek ere alkalmas szálláshelyek!

További tippek és szabályok

Azt gondolnánk, hogy a szabályok sora ezzel már véget ért, pedig nem így van. 

A minőségi hotelekben még azt is elvárják, hogy a kutyus alá lepedőt vagy pokrócot helyezzen, amennyiben a kanapén szeretne TV-t nézni. Erre a célra azonban egy konkrét darabot és nem a hotel textíliáját kell befogni! 

Amennyiben a kutyus az ürülékét a hotel bármely területén hagyja, azt a gazdinak mindenképpen fel kell takarítani! Az evidens, hogy ki kell vinni az állatot a szállodából, hogy elvégezze a dolgát.

A közös helyiségeken át megközelíthetők a szobák, azonban az étterembe s a különféle wellness- és fürdőközpontokba tilos kutyát bevinni!

A kedvenccel érkező vendégek részére jutalomfalatot és itatótálat is bekészítenek a hotelek. A szobákból való távozás során pedig a személyzettel közösen ellenőrizhető a szoba állapota.

Ajánlott cikkek