ALH Vous 1200x360 9

Praktikus tippek a megfelelő étkezőasztal megvásárlásához

Első hangzásra egyszerűnek tűnik, amikor valaki egy étkezőasztalt szeretne vásárolni, és nem gondolná az ember, hogy valójában mennyi szempontot kell mérlegelni, hogy biztosan olyat vegyünk, amire nekünk vagy a családunknak szüksége van.

Függ a lakás, a szoba méretétől, a berendezés stílusától, a családtagok számától. És persze a legfontosabb, hogy passzoljon a saját elképzeléseinkhez, ízlésünkhöz is!

Helykialakítás figyelembevétele

Alapvetően a lakás és az étkező vagy nappali mérete határozza meg elsősorban, hogy mekkora étkezőasztalt tudunk vásárolni.

Ha nem számolunk nagy vendégjárással, és csak egy-két fős a lakóközösség, akkor elég lehet akár egy egy- vagy kétszemélyes asztal is, amelyet különféleképpen helyezhetsz el. A legnagyobb helykihasználás, ha betolod a falhoz, de választhatsz falnál lehajtható asztalt is, amellyel a rendelkezésre álló hely teljes mértékben más célból is hasznosítható.

Ha háromszemélyesre tervezed az étkezéseket, akkor ugyanígy járhatsz el, mint kétszemélyes asztal esetében, hogy betolod a falhoz. Természetesen állíthatod már a szoba közepére is, akkor ténylegesen az étkeződ vagy a konyhád kiemelt dísze lesz és a társasági élet középpontja.

A ideális étkezőasztal függ a lakás, a szoba méretétől, a berendezés stílusától, a családtagok számától. És persze a legfontosabb, hogy passzoljon a saját elképzeléseinkhez, ízlésünkhöz is!
A ideális étkezőasztal függ a lakás, a szoba méretétől, a berendezés stílusától, a családtagok számától. És persze a legfontosabb, hogy passzoljon a saját elképzeléseinkhez, ízlésünkhöz is!
Forrás:
geminiduo.hu

Ha nagyobb ebédlővel vagy nappalival rendelkezel és a család is népesebb, választhatsz kinyitható és egy plusz betéttel meghosszabbítható étkezőasztalt is. A Gemini-Duonál számtalan asztal közül válogathatsz, érdemes megnézni a kínálatot.

Kiegészítők helyes megválasztása

Azontúl, hogy kitaláltad az asztal méretét, még jó néhány szempontot figyelembe kell venni. Az egyik például, hogy van-e családban kisgyermek vagy akár több is. Ha igen, akkor nem túl előnyös választás egy üveglapos asztal és a világosabb színek sem. Könnyen tisztítható, masszívabb darabok javasoltak.

Ha egy étkezőasztal a szoba közepén helyezkedik el, úgy esztétikus, hogy felette lógjon egy mennyezeti lámpa vagy csillár, ez teszi teljessé az összhangot. Fontos, hogy a lámpa stílusa is illeszkedjen az asztaléhoz, illetve az asztal színe, anyag is összhangban legyen a burkolattal, padlóval.

Nem árt, ha az étkezőasztalhoz anyagban és színben passzoló étkezőszékeket választunk. Ha már megvoltak korábban is a székek, akkor azokhoz ildomos választani az étkezőasztalt is, hacsak nem akarjuk lecserélni az egész étkezőgarnitúrát!

Adjuk meg a módját!

Ha már beszereztünk egy stílusban és méretben is hozzánk illeszkedő étkezőasztalt, akkor már csak az étkezési szokásainkat kell átgondolni. Megadjuk-e a módját, amikor leülünk az asztalhoz?

Figyeljünk oda, és lehetőségeinkhez mérten próbáljunk együtt enni a családtagjainkkal. Közben ne olvassunk újságot, és ne nézegessük a mobiltelefont. Legyen a közös étkezés a családi kommunikáció színtere. Az étkezőasztalt szépen, ízlésesen terítsük meg, és ha netán valamilyen ünnepnap van, akkor a dekorációról se feledkezzünk meg!