Egyéb kategória

Mindennapi higiénia a munkahelyen

A jó munkához idő kell, illetve nem csak idő, hanem tiszta, inspiráló környezet, ahol szívesen dolgozik az ember. A megfelelő higiéniai körülmények, a tiszta, rendezett környezet motiválóan hat a munkavállalókra.

vous - 2021.08.01.
Mindennapi higiénia a munkahelyen

A kérdés: hogyan érhetjük el, hogy az egész iroda ragyogjon a padlótól a LED lámpáig?

Hogyan fogjunk neki egy iroda takarításának?

Első és legfontosabb szempont, hogy jól válasszuk meg az eszközeinket. Silány minőségű, gyenge eszközökkel hasonló minőségű takarítást tudunk elvégezni. A jól megválasztott takarítóeszközök segítségével minőségi munkát, higiénikus környezetet és elégedett munkatársakat és nem utolsósorban időt nyerünk.

Legyen szó akár az irodai konyháról, a munkaállomásunkról vagy a mosdóhelyiségről, a jól megválasztott tisztítóeszközök és tisztítószerek segítségével időt és energiát is nyerünk. A legkritikusabb terület általában a padló takarítása. A klasszikus felmosórongy és vödör kombóval maximum az irodai kosz pozicionálását érhetjük el, de valódi tisztaságot nem. Sokkal célravezetőbb olyan technológiát választanunk, mellyel még a “csíkos padló” látványától is megszabadulhatunk. Ugyanezzel az alapossággal válasszuk meg a felmosófejet is, hiszen a tökéletes végeredmény sok szempontból ezen múlik.

A higienia-online.hu kínálatában elérhető eszköz és tisztítószer választása során tartsuk szem előtt a szennyeződés mértékét és annak fajtáját is, hiszen más-más fertőtlenítőszer vagy tisztítóeszköz segítségével érhetjük el a kívánt hatást és a megfelelő minőséget.

Gondoljuk újra az irodahigiéniát!

Attól függően, hogy milyen méretű irodáról van szó, és pontosan milyen tevékenység zajlik ott, könnyen kiszámolhatjuk, hogy hogyan alakul a takarítószer és eszközigényünk. Akár a napi takarítási feladatokat, akár a rendszeres nagytakarításokat vesszük figyelembe, a megfelelő kellékek kiválasztásával költségeinket is csökkenthetjük. Ki kellene szervezni a higiéniai termékek beszerzését a takarítási feladatokkal együtt? Érdemes inkább átlátni azt! A legszükségesebbek meghatározásában munkatársaink készséggel segítenek.

Amennyiben szeretnénk megreformálni az irodai környezetet és valóban kellemes munkakörnyezetet teremteni, nem elég pusztán az eszközök és tisztítószerek erdejében elvesznünk.

Alkalmazzuk azokat az eszközöket, amelyek jótékony hatással vannak a közérzetünkre (pl.: különböző illatosítók és légfrissítők, levegőfertőtlenítők), illetve próbáljuk meg átlátni, hogy valójában mire van szükségünk az egészséges és tiszta iroda megteremtéséhez.

Fontos, hogy ezeket úgy válasszuk meg, hogy eleget tegyenek a portalanításra és padlóápolásra vonatkozó követelményeknek, ugyanakkor az általános tisztaság mellett a járványhelyzetnek megfelelő fertőtlenítési feladatokat is ellássuk.

Ajánlott cikkek