Egyéb kategória

Kutyával is biztonságban az utakon

Bár már véget ért a nyár, az utazási kedv a többségben még mindig megvan. Akinek négylábú kedvence van, szereti mindig maga mellett tudni, így meg kell találni a biztonságos módját annak, hogy kutyával utazzunk az autóban.

De vajon milyen megoldások segítik az utazást az év minden időszakában? 

vous - 2021.11.15.
Kutyával is biztonságban az utakon

A leglényegesebb: a biztonság 

Biztosan te is gondolkodtál már azon, hogy csak a szállítóbox az egyetlen olyan lehetőség, amiben százszázalékos biztonságban tudhatod a kedvencedet az utazás során?! Szerencsére nem ez az egyetlen üdvözítő megoldás, hiszen létezik az úgynevezett, kutyáknak szánt biztonsági öv. Ez jelentősen kisebb helyet foglal, mint a szállítóbox, de a biztonság tekintetében nem marad el mögötte. 

Forrás:
kedvence.hu

Talán mondanunk sem kell, hogy egyik legfontosabb szempont, ha kutyát szállítunk, hogy semmiképp sem hagyhatjuk szabadon kóborolni az utastérben. Ez azért is lényeges, mivel a kutya nem tud megkapaszkodni, ha bármi olyan manővert végzünk, ami miatt megijed vagy épp elveszíti az egyensúlyát. Sőt, egy esetleges ütközéskor könnyen kirepülhet az autóból, vagy ha a vezető ölben tartja, akkor akár meg is haraphatja a gazdáját ijedtében. 

Tehát nem véletlen hogy a maximális biztonság érdekében a minőségi szállítóboxok képezik a kutyaszállítás tekintetében a fő irányvonalat. Mivel fixen rögzített, így egy esetleges balesetkor sem tud elmozdulni, bár sok esetben az egész hátsó ülésre szükség van, főleg egy nagyobb testű kutya szállításakor. Szállítóbox esetén nagyon fontos a méret, hogy a kutya kényelmesen elférjen benne, akár felállni vagy megfordulni is lehessen.

Kutya biztonsági öv

Hazánkban még nem igazán elterjedt ez a kiegészítő, pedig alapvetően nagyon biztonságos és sokkal nagyobb mozgásteret biztosít a négylábúnak. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a kutyára ráadjuk a hámot, majd ahhoz csatoljuk a biztonsági övet, ami természetesen az autó ülésének a vázához kerül rögzítésre. Ez egy esetleges baleset során tökéletes tartást biztosít a kutyának, és nem csapódik hozzá semmihez, mint egy boxban történő kár esetén. 

Amennyiben baleset következik be, a boxban a kutya az oldalaknak csapódik, így könnyen összetörheti magát, míg ha semmivel nincs rögzítve, akkor kirepülhet, vagy ha nem is sérül meg, akkor ijedtében elszaladhat. Arról nem is beszélve, hogy az esetleges mentő személyzetet is megharaphatja egy ijedt és összezavart négylábú. 

Ahogy a fentiekből is látható, a kutyákkal való utazás manapság már igen sokszínű és több megoldást kínál, ezért felesleges kockáztatni mind a saját, mind a négylábú testi épségét azzal, hogy szabadon kóborolhat az autóban. A Kedvence.hu kínálatában biztonsági övek és szállítóboxok egyaránt elérhetőek, így nem lesz nehéz választani, hogy megtaláljuk a legjobbat mind a négylábúnak, mind mindenki másnak. 

Ajánlott cikkek