Egyéb kategória

A WPC burkoló előnyei

A terasz nagyon fontos tartozéka minden családi háznak, hiszen helyet biztosít a pihenésre és a vendégek fogadására is. A teraszburkolatnak emiatt több funkciót is el kell látnia, amelyet a WPC burkoló segítségével érhetünk el. Megmutatjuk, hogyan!

vous - 2021.10.01.
A WPC burkoló előnyei

A WPC-ről röviden

A WPC egy angol kifejezés, a “wood-plastic composite” rövidítése, amely tulajdonképpen a műanyag és a fa ötvözte anyagot jelenti. Bár a kifejezésben hangsúlyos a fa, a valóságban inkább növényi részeket használnak fel, főleg a rostokban gazdag darabokat.

Ilyenek a földimogyoró, szalma, a kávébab héja, növényikomposzt-maradványok, ám leggyakrabban a bambuszt használják fel. A végső formájuk eléréséhez a növényi rostokat műanyagokkal és vegyszerekkel keverik, majd magas nyomású présbe helyezik.

A WPC burkolók összetételét tekintve több mint az anyag fele bambuszból, a maradék pedig sűrű polietilénből és vegyi anyagokból készül. A bambusz felhasználásának nagy előnye, hogy természetes hatást kölcsönöz a WPC burkolónak, de a műanyagok hasznos adottságait is felhasználja.

Forrás:
kaplarfatelep.hu

A WPC burkoló előnyei

A WPC teraszburkolónak rendkívül sok előnye van a klasszikus fa burkolóanyagokkal szemben.

A műanyag pozitív hatása, hogy véd a korhadás kialakulásától, ezáltal tartósabb élettartamot biztosít, és ellenáll a kártevőknek is. Sem penész, sem rovarok nem jutnak táplálék közelébe a remek ötvözetnek hála.

Szerkezete miatt csupán minimális vizet szív fel, amely maximum a legszélső rostokig érhet el. A vegyszereknek köszönhetően szinte teljesen vízhatlan anyagról beszélhetünk.

A szerelés tekintetében is szerencsésnek bizonyul, hiszen nem szükségesek speciális szerszámok hozzá. A WPC könnyen megmunkálható, vágható, fúrható, és a hajlékonysága is páratlan. Mindezek ellenére jó kopás- és ütésállósággal bír, nem fog ki rajta a szeszélyes időjárás és a magas nyomás sem. Válaszd a Káplár fatelep WPC burkolóját, és élvezd akár 20-25 évig is a tartósságot!

Esztétikai szempontok

A WPC burkoló esztétikailag is kecsegtető eszköz. Többféle színben is megtalálható, ezért jól igazítható az otthon színvilágához és a kerti környezethez.

A szín esetében azonban fontos tudni, hogy elhalványulhat az időjárási körülmények miatt, ezért érdemes választásnál ezt észben tartani.

Talán felmerülhet a kérdés, hogy a műanyag rész miatt megmaradnak-e a fa hasznos tulajdonságai? A válasz egyszerű és megnyugtató: a természetes rostszálak teljes mértékben érzékelhetőek, ezért nem kell aggódni a jelleg elvesztésétől.

A sérülések és vágások esetén sem kell megijedni, hiszen a WPC burkolók keresztmetszetükben is színezve vannak, ezért nem lesz látványos a különbség.

A Káplár fatelep kiváló minőségű faanyaggal és egyéb, építéshez, felújításhoz szükséges alapanyagokat és ahhoz tartozó kiegészítőkkel vár! Válogass a széles választékból, és szavazz a tartósságra és a megbízhatóságra!

Ajánlott cikkek