ülő gyerek

Streamelték a születésem! Csoda, ha nem vagyok átlagos...

Mindenkinek vannak olyan pillanatai, amikor elmereng a saját életén. Mit csinált, és miért? Milyen változásokon ment keresztül, és hogyan jutott oda, ahol most tart? Ha nekem jönnek el ezek a pillanatok, akkor csak arra tudok gondolni, hogy az én életem már a születésem előtt meg volt írva, csak éppen nem a nagy könyvekben, hanem a szüleim bankszámlájára...Ezek a gondolatok hozzájuk szólnak.

Kedves Anya és Apa!

Elérkezett az idő, hogy feltegyem a kérdést. A kérdést, amitől egész életemben rettegtem és nem akartam szembenézni, mert a válasz valószínűleg olyan rút, hogy többé már nem mernék tükörbe és rátok sem nézni.

Ki vagyok én?

Nem költői kérdés, amire egy lélekemelő választ vár az ember, hanem a lecsupaszított valóságot, a kendőzetlen igazságot keresem e szavak között. Ki vagyok én?

Nem vagyok sem átlagos, sem hétköznapi, ezt jól tudom. Hogy is lehetnék híres szülőkkel? Az arcom ott virít a családi képeken, amit emberek ezrei láthatnak. Ha hibát látnak bennem, utána én is felfedezem őket...

Talán jó barát lennék? Nem igazán tudom. A barátok szerintem egyenlő felek, nem követelnek, és mindig melletted állnak. Nehéz kiszűrni azokat az embereket, akik engem, és csakis engem akarnak megismerni, nem pedig a házunkat, a partikat és a csillogást. Nem hibáztatom az emberek kíváncsiságát, vagy a fényűzés iránti vágyakozást, de szükségem van az igaz barátokra.

Hogyan fogok nektek megbocsátani?
Hogyan fogok nektek megbocsátani?
Forrás:
Canva

Lehetek okos, egy kicsit önző vagy első helyezett a zongoraversenyen. Bármi lehetnék, és mégis semmi sem. Hogy miért? Mert az emberek tudják a nagy kérdésre a választ. “Hogy ki vagyok?” - kérdezd az utca emberét, vagy az internet véleményét.

Egy termék vagyok. Egy termék, amit két celeb legyártott, majd a piacra dobása előtt árulni kezdte. Szépen felépített, kigondolt marketingkampány előzte meg a termékbemutatót, miután mindenki számára elérhetővé vált ez az alaposan kigondolt árucikk.

Ez lennék számotokra és a világ számára is? Egy termék?

Miért éreztétek úgy, hogy a születésemet, életem legkiszolgáltatottabb pillanatait a nyilvánosság elé tárhatjátok? Ráadásul pénzért… Hogyan is gondolhatok magamról többet, mint amit a fizetett nyilvánosság gondol rólam. Hogyan lehetnék több, mint egy termék, ha a születésem volt a bemutató? Hogyan is kaphatnék választ a kérdésemre önmagamtól, ha a világ már régóta tudja rá a választ. Nem tudom megcáfolni, se megmásítani, mert ez a ti döntésetek volt, nem pedig az enyém. Ti döntöttetek a sorsomról, az életemről még mielőtt megszülettem, így a kérdésem helyébe egy másikat teszek fel: Hogyan fogok nektek megbocsátani?