Egyéb kategória

A 6 legbosszantóbb dolog a menstruációban

A női lét egyik kellemetlen velejárója a menzesz, amely minden hónapban pár napra megkeseríti az életedet. Persze, ha épp nem vársz kisbabát, nem vagy még túl fiatal hozzá, esetleg már a változó korba léptél. De miért is gyűlöljük ennyire ezeket a napokat?

vous - 2021.12.04.
A 6 legbosszantóbb dolog a menstruációban

A menstruáció sokféle módon tudja tönkretenni a hetedet, a görcsök és a vérzésen kívül egészen változatos a repertoár. De az igazi nagy probléma az időzítéssel van sokszor. Persze, kinek van ideje szenvedni? 

De lássuk, hogy melyek azok a „csodás egybeesések”, amelyekkel meggyötör téged a saját tested.

Nem elég, hogy azokon a napokon szenvedsz, hanem előtte is, avagy a PMS kálváriája

A premenstruációs szindróma néha még rosszabb is, mint maga a fő esemény! Hosszabb ideig is tarthat, és egészen elképesztő módon hathat rád. Hangulatingadozások, tehát olyan ingerlékeny és sírós leszel, hogy magaddal sem beszélgetnél szívesen. Vagy depressziós leszel, és világfájdalmadban hülyeségeken rágódsz. A tested sem maradhat ki a buliból, pattanásos lehetsz, fájdalmasan megduzzadhatnak a melleid, görcsölhet a hasad, fájhat a hátad. És még el sem kezdődött a rendes menstruáció!

Nem tudsz sportolni, utazni vagy egyszerűen talpon maradni

A menstruáció remek érzékkel olyankor a legintenzívebb, amikor amúgy szeretnél testmozgást végezni, rohanni kell egy busz/vonat/repülő után. Pont a városban kellene egész nap lenned, házimunkát kéne csinálni és társai. Igazából sosem jön jókor. A havi probléma békésebb napjain ez még nem akkora gond, de néha annyira görcsölsz és szenvedsz, hogy legszívesebben magzatpózban sírnál az ágyadban, nemhogy felegyenesedj.

fürdőruha bikini

Van, amikor a fürdőruha is kockázatos, hogy akárcsak napozz egyet, amíg a többiek önfeledten pancsolnak a habokban
Forrás:
Pexels

Akkor jön meg, amikor strandolnál/úsznál, de mindenképpen fürdőruhában szeretnél lenni

Az első számú probléma, amivel már fiatal lányként szembesül mindenki, hogy a nyaralás sem lehet olyan felhőtlen, mint egykor. Ha tablettázol, akkor elég pontosan ki lehet számítani, hogy mikor nem ajánlatos vízpartra menni, de a többiek csak imádkozhatnak, hogy bejöjjenek a számításaik, és ne egy-két nappal előbb kezdjen rá, vagy húzódjon annyira el a menstruáció, hogy tamponnal együtt sem mersz bikiniben mutatkozni. 

Mert az egy dolog, hogy bemész-e a vízbe, kockáztatod-e a fertőzést, vagy, hogy horrorfilmbe illően vércsíkot húzz magad után… De van, amikor a fürdőruha is kockázatos, hogy akárcsak napozz egyet, amíg a többiek önfeledten pancsolnak a habokban. A kínosan kilógó madzagtól való rettegés pedig csak hab a tortán. 

Tönkreteszi a ruhát, ágyneműt

Használhatsz akármilyen szuper védelmet, valahogy az ember lányának néha sikerül egy kicsit összekenni valamit néhanapján. Cseréléskor a ruhádat vagy a fürdőszobaszőnyeget, ha nem tudsz időben cserélni, akkor a bugyid bánja, ha túl „ügyetlenül” alszol, akkor nemcsak a bugyid és pizsamád, hanem még a lepedőd is kaphat belőle… Milyen jó kora reggel Arany János balladájában szereplő Ágnes asszonyt megszégyenítő elszántsággal véres lepedőt mosni. Persze hideg vízben, hogy jobban kivigye. 

menstruációs fájdalom

Lehet alapból fájdalmaid vannak, görcsölsz, puffadsz, erre valaki meg akar böködni belülről…
Forrás:
Pexels

Akkor jön meg, amikor végre szexelnél

Most itt engedjük el a „jó katona a vérben is harcol”, meg a „jó tengerész a Vörös-tengert is átszeli” bölcseleteket. Mégha gusztusa is van hozzá mind a két félnek ilyenkor a szerelem oltárán áldozni, akkor sem a legkényelmesebb. Lehet alapból fájdalmaid vannak, görcsölsz, puffadsz, erre valaki meg akar böködni belülről… Plusz minden véres lesz. A fürdőkádban ügyeskedve, feláldozható törölközőkkel felszerelkezve azért nem a legromantikusabb az élet. 

Arról nem is beszélve, hogy sokszor pont az első alkalomnál jön össze, hogy végre valakivel egy hullámhosszra kerülsz, és akkor beüt a baj. Hiába van meg a szenvedély, ha odalent gondok vannak. Míg párkapcsolatban egy figyelmesebb pasi előre felkészül arra, hogy kisebb sikere lesz ilyenkor a közeledésnek, első kísérletnél azért ez lelombozóbb picit. 

Amikor nem jön meg, pedig már aktuális lenne

A világ trollsága, hogy abban kell reménykedni, hogy elkezdődjön ez a pár napos kínszenvedés. Mert nem minden nő reménykedik abban, hogy hátha a kisbabája fogant meg. Legtöbbször ilyenkor a nők idegesen számolgatják újra meg újra a naptárjukat, hogy biztosan nem csúsztak-e még ki az elfogadható késési időszakból. Fejben végig veszik, hogy mikor lehetett gond a legutóbbi szexuális élményeik alatt, elvetemültebbek az apa személyének beazonosításán is idegeskedhetnek. Aztán rászánják magukat, hogy na jó, most már tényleg meg kell venni azt a terhességi tesztet, nincs mese. Rituálisan elvonulnak, hogy nem túl méltóságteljesen rápisiljenek egy műanyagdarabra, hogy aztán megállapítsák, hogy megint csak a testük szórakozott velük, és valószínűleg holnaptól kezdődhet a menzesz móka.

Ajánlott cikkek