Egyéb kategória

Így hatnak rád a horror filmek: A borzongás misztikuma

Bár csábítónak hangzik, hogy az téli időben horror filmeket nézz barátaiddal, családoddal, lehet, jobban jársz, ha kétszer is átgondolod, milyen hatással lehet rád a későbbiekben. Bár vannak, akiknek egyszerű ezeket a filmeket fogyasztani, mások rettegnek tőlük, és semmi esetre sem néznének még hasonlókat sem. Te melyik vagy közülük?

vous - 2021.12.26.
Így hatnak rád a horror filmek: A borzongás misztikuma

A horror filmek pszichológiai trükköket alkalmaznak, hogy illúziók által azt érezd, hogy veszélyben vagy. Ezeket képekkel, hangokkal, történetekkel generálják, amelyek akár a film nézése után is hatással lehetnek rád.

Alvásra gyakorolt hatásuk

Bár az adrenalin csak a filmnézés alatt hat rád jelentősen, megnövekedett szintje hatással lehet az alvási ciklusodra is. Emiatt még azoknak is problémát okozhatnak ezek a filmek, akik előszeretettel nézik őket.

Mentális egészségre gyakorolt hatásuk

A rossz alvás következtében az agy kevésbé képes feldolgozni az érzelmeket, ami miatt még erősebben fogod érezni a negatív benyomásokat. A depresszióval küzdők kilencven százaléka szenved alvászavarokban, ami tovább ronthat egyébként is rossz állapotukon. 

A horror filmek ilyen erős hatása miatt azoknak, akik érzékenyek, érdemes átgondolniuk, megéri-e megnézni azokat a filmeket, amelyek ilyen erős hatást válthatnak ki a szervezetükre.

Vagy szeretjük vagy rettegünk tőlük.

Vagy szeretjük vagy rettegünk tőlük.
Forrás:
Canva

A horror filmek pozitív hatása

Az emberek ennek ellenére szívesen néznek horrort. Ennek az az oka, hogy élvezik a borzongást, valamint a félelmet, és akiknek nincs különösebb mentális problémájuk, azokban valószínűleg nem is fognak kárt okozni ezek a filmek.

Néha terápiás célból is javasolják betegeknek a horror filmek nézését, hogy általa leküzdhessék a félelmüket. Ezt természetesen otthon ne próbáld ki, ezt egy orvos segítségével kell megvitatnod, hogy alkalmazható lenne számodra a módszer, vagy sem.

Ha pedig mindenképp néznél hasonló filmeket, még akkor is, ha félsz, akkor kapcsold fel a lámpát, hozd a takaród, a nasid, és egy jó barátot, akivel még a legfélelmetesebb jeleneteken is tudtok nevetni.

Ajánlott cikkek