Egyéb kategória

26 műtét után egy jó sör?! A legfurcsább orvosságok, amiket valaha felírtak

Az emberi test gyógyításához sokszor nem elegendőek az orvostudomány legújabb gyógyszerei. Vannak esetek, amikor az igazi orvosságot elsőre meglepő, de mégis logikus gyógymódok jelentik.

vous - 2021.12.27.
26 műtét után egy jó sör?! A legfurcsább orvosságok, amiket valaha felírtak

Az orvosok és gyógyszerészek szaktudása hihetetlen mértékben segítette előre az emberiséget, éppen ezért nincs értelme kételkedni a képességeikben. Hiszen közvetve, vagy közvetlenül az orvostudomány vívmányainak köszönheted, hogy élsz. Viszont van, amikor pontosan az orvosok azok, akik a hagyományos gyógymódokon túlmutató, de hatásos orvosságokat írnak fel.

Egy pofa Guinness

Dave Conway 2017-ben zuhant le hét méter magasból. A dublini származású építőmunkás álmában se gondolhatta, hogy 26 műtét után, amikből kettő amputáció volt, az orvosai egy kis hazait fognak felírni neki orvosság gyanánt.

Pedig ez történt, Dave gyógyulásához napi egy pint Guinnessre volt szükség az orvosai szerint. A lábai nem nőttek ki újra, de a felépülésében tényleg segített, ugyanis az ír sörnek magas a vas, antioxidáns és fitoösztrogén tartalma, amelyek elősegítik a csontok gyógyulását.

Egyik furcsább, mint a másik.

Egyik furcsább, mint a másik.
Forrás:
Pexels

Madárles és tengerparti séták

2018 óta Skóciában az orvosok hivatalos gyógymódként felírhatják betegeiknek, hogy madarakat nézegessenek és sétáljanak a tengerparton. Ezeknek a döntéseknek a célja, hogy a szív- és cukorbeteg, illetve mentális betegségekkel küzdők, nyugodt, szép környezetben sétáljanak a friss levegőn.

Zene és éneklés

Az Egyesült Királyságban a demenciás betegek tüneteinek enyhítésére szolgálnak az énekes és zeneterápiák. A megfigyelések alapján ezek a foglalkozások csökkentették a betegek szorongásait.

Ajánlott cikkek