Egyéb kategória

Ezért nem érdemes egyetemre menned

Bár izgalmas élményekben lehet részed, ha az egyetemi tanulmányok mellett döntesz, mégis, vannak olyan okok, amik miatt érdemes megfontolni, hogy beiratkozz, vagy sem. Valószínűleg hallottad már, hogy nem mindenkinek való az egyetem, ami sajnos bizonyos esetekben igaznak bizonyulhat.

vous - 2022.01.12.
Ezért nem érdemes egyetemre menned

Abban az esetben, ha nem neked való az egyetem, fontos, hogy ez minél hamarabb kiderüljön. Nem szerencsés, ha belevágsz, de sehogy sem akar sikerülni, többször megbuksz, és egyébként is, te már inkább dolgozni szeretnél.

Jelek, amelyek arra utalnak, jobb, ha nem mész egyetemre:

1. Ha úgy érzed, felesleges időtöltés

Ha úgy érzed, lenne más pénzszerzési opciód, amivel megelégszel, akkor felesleges egyetemre menned. Akik így éreznek, azoknak általában nem is szükséges, hisz vagy tudják, hogy nem tudnának lépést tartani, vagy tisztában vannak azzal, hogy más területek számukra a legmegfelelőbbek.

2. Online is mindent meg lehet tanulni

Olyan kurzusokat, tanfolyamokat is találsz neten, amelyek igazán színvonalasak, és bizonyos területeken ki is tudják váltani az egyetemi tanulmányokat. Ezek lehetnek ingyenesek, vagy akár fizetősek is, természetesen az utóbbiak általában elismertebbek.

gondolkodó lány

Nem olyan egyszerű eldönteni tizennyolc évesen azt, mit szeretnél csinálni az életed következő minimum három, vagy öt évedben, majd később akár évtizedekig is.
Forrás:
Pexels

3. Nem tudod, mihez kezdj az életeddel

Nem olyan egyszerű eldönteni tizennyolc évesen azt, mit szeretnél csinálni az életed következő minimum három, vagy öt évedben, majd később akár évtizedekig is. Nincs kőbe vésve, hogy a tanult szakmáddal fogsz foglalkozni, viszont ha már éveket invesztálsz egy szakma tanulásába, akkor elengedhetetlen, hogy ez számodra fontos tudás legyen, amit a későbbiekben is használhatsz.

4. Ne azért menj egyetemre, hogy elismerést kapj

Ne azért menj egyetemre, vagy válassz egy bizonyos szakot, mert például a szüleid azt szeretnék, hogy egyetemre menj, és orvos legyen belőled. Ez nem lehet prioritás, hisz a saját életedről van szó. Hallgass a tanácsaikra, de legyenek önálló gondolataid is.

Ajánlott cikkek