hopp csilla

Nyolc hónapos terhes a nő, akit L.L. Junior fiának halálával vádolnak

Az énekes fiának édesanyját, Hopp Csillát felmentette az ügyészség, azonban legjobb barátnőjét gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolták meg.

A mindössze három éves Dávidkát 2019. augusztus 31-én gázolta halálra egy autó. A kisfiú a helyszínen belehalt sérüléseibe. A tragédia alkalmával a gyermek édesanyja, Csilla volt vele, az ügy pedig azóta is húzódik.

Péntek reggel a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség megszüntette Hopp Csilla ellen az eljárást, azonban örömük nem lehet felhőtlen, az ügyészség ugyanis a nő legjobb barátnőjét, Kárment vádolta meg gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével.

Az ügyészség a közleményében ezzel magyarázza döntését:

„2019. augusztus 31-én Zuglóban a zebrán gázoltak halálra egy 3 éves gyermeket, aki féktávolságon belül szaladt ki az úttestre. Az illetékes kerületi ügyészség álláspontja szerint az édesanya barátnője mulasztott, ezért vele szemben vádat emelt, az édesanyával szemben pedig megszüntette az eljárást. (...) A 3 éves kisfiú és édesanyja egy nagyobb társaság tagjaként, 2019. augusztus 31-én 18 órakor gyalog egy zuglói gyerekrendezvényre tartott. A társaságban volt még a kisgyermek idősebbik testvére, valamint az édesanya barátnője – az ügy vádlottja –, és az ő rokonai is. A 3 éves gyermek nem az édesanyja, hanem az édesanya barátnője, a vádlott szoros felügyelete mellett közlekedett. (...) A 3 éves gyermek az idősebb testvérét követve, lelépett a zebrára, azonban a mellette álló vádlott ekkor őt visszahúzta, visszatartotta és rászólt, hogy nem szabad tovább menni, mert piros a lámpa. Ezt követően a vádlott - mivel kizárólag ő tartózkodott közvetlenül a gyermek mellett, aki így az ő felügyelete alatt állt - megfogta a kisfiú kezét. A gyermek ennek ellenére, pár másodperc múlva, ismét kiszaladt az úttestre. (...) A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vele szemben gondatlanságól elkövetett emberölés vétsége miatt vádiratot nyújtott be a bíróságra, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozva."

Az ügyvédek értetlenül állnak a döntéssel szemben, hogy miért akarják vádemeléssel folytatni az ügyet. A Bors információi szerint Kárment, aki nyolc hónapos terhes, sokkolta a hír.

“- Egyelőre időt kérünk, hogy átlássuk a helyzetet.” - nyilatkozta az ügyvéd.