Egyéb kategória

Jobbak az ötvenes férfiak, mint a fiatalok?

Pár napja, amikor már a sokadik húszas éveinek első felében lévő, azaz velem egykorú fiatalember kosarazott ki engem - nem is akárhogy, ugyanis nemes egyszerűséggel a negyedik, és a többihez hasonlóan csodálatos randink után, egyszerűen soha többé nem jelentkezett - arra gondoltam, hogy itt bizony valami változásra lesz szükség. Ha magamon, vagy a randi partnereim nemén való változtatás nincs az opciók között, akkor csak egy dolog maradt: vajon mi történne, ha megnézném az idősebb korosztályt?

vous - 2022.04.29.
Jobbak az ötvenes férfiak, mint a fiatalok?

“Te tiszta hülye vagy” – jelentette ki a legjobb barátnőm, amikor először bejelentettem neki, hogy át akarom állítani a profilomon a célkorosztályt egy pár (na jó, elég sok) évvel idősebbre, és ha úgy alakul, akkor egy-két randiban is benne lennék. “Mégis mi a franc bajod van? Szép vagy, okos vagy, még eltartatni sem akarod magad, akkor mit akarsz egy ötvenes palitól?” – jött a kérdés, ami meglehetősen elgondolkodtatott.

Nem akarom, hogy minden férfi csak egy levadászandó prédaként nézzen rám, valódi kapcsolatot akarok, amilyen a szüleimé volt.

Nem akarom, hogy minden férfi csak egy levadászandó prédaként nézzen rám, valódi kapcsolatot akarok, amilyen a szüleimé volt.
Forrás:
Unsplash

Tényleg, mit akarok én olyan férfiaktól, akiknek gond nélkül a lánya lehetnék?

Hát, nem is tudom, talán, hogy ne csak három randiig, meg az első közös éjszakáig érdekeljem őket? Hogy ne figyelmeztessenek néhány mélyebb beszélgetés után, hogy ők bizony most nem keresnek semmi komolyat? Hogy jókat lehessen beszélgetni velük, vagy netalántán még egy közös jövő gondolata se riassza vissza őket?  

“Most ne mondd, hogy te nem vetted észre, hogy minden negyven feletti faszi a nyálát csorgatja utánad a munkahelyen. Emellett némelyik jobban néz ki, mintha huszonöt lenne, és még a lovagiasság sem veszett ki belőlük” – jött a válaszom. A barátnőm furcsa, és nem kicsit megvető grimasza láttán már tudtam, hogy lesz hozzám néhány keresetlen szava. “Te komolyan ennyire naiv vagy? Szerinted miért csorgatják rád a nyálad? Nem azért, mert annyira kíváncsi rá, hogy mi van a fejedben, vagy mert nem az az egyetlen célja, hogy ágyba vigyen, annyit elárulok” – ez megint töprengésre késztetett, hiszen épp ez, amit a célom lenne elkerülni. Nem akarom, hogy minden férfi csak egy levadászandó prédaként nézzen rám, valódi kapcsolatot akarok, amilyen a szüleimé volt. A sorozatos csalódások a korombeliekkel pedig azt mutatták, hogy máshol kéne keresgélni.

Tényleg naiv lennék, ha azt hiszem, hogy egy idősebbel sikerülhet?

Hogy az elméletemet, miszerint idősebb férfiakkal érdemesebb randizni bebizonyítsam, el is mentem egy vacsorára egy nálam pontosan kétszer idősebb férfival, aki egyszer már elvált, gyereke nincs és mérnökként dolgozik. Sokat chateltem vele a találka előtt, kifejezetten intelligensnek és nyitottnak tűnt, a tény pedig, hogy nem valami gagyi beülős helyre invitált, hanem egy szép étterembe, igencsak lenyűgözött. A randi eleje szuper volt, a partnerem kedves, érdeklődő és humoros volt, egészen elvarázsolt a nyugodt bölcsességével, ami egészen újkeletű volt számomra.

Az erős kezdés után azonban jött a fekete leves.

A férfi a beszélgetésbe belemerülve ártatlanul érdeklődni kezdett a szándékaimról és a miértjeimről. “Szóval, hogy-hogy nem a korosztályodban keresgélsz?” – miután felvilágosítottam, és megosztottam vele néhány múltbéli tapasztalatom, igencsak megeredt a nyelve. “Bírom az ilyen típusú kis nőket, mint te. Szépek, okosak, és mégis azt hiszik, hogy az idősebb férfiak mások” – az elkerekedett szemem láttán egy egészen őszinte kacagás volt a válasza. “Most kíméletlenül őszinte leszek veled: az, mert több időt és pénzt szentelünk arra, hogy lenyűgözzünk, még ugyanazok a célok vezérelnek. Nézz magadra! Fiatal vagy, gyönyörű, tele élettel! Komolyan azt hiszed, hogy nem szeretne minden férfi hazavinni, hogy nehogy elrontsa a kialakuló kapcsolatotokat? Ugyan már.” Na, itt döntöttem el, hogy azonnal hazamegyek, amire már nem reagált olyan lovagiasan. “Ébredj fel, Csipkerózsika!” – hallottam magam mögött, ahogy a kijárat felé tartottam. 

A balul elsült randevú után napokig nem voltam önmagam, és hosszasan töprengtem, hogy vajon kiben, vagy miben kellene keresnem a szerencsétlenségemért felelős okokat. Több beszélgetés és hosszas mérlegelés után úgy határoztam, hogy olyan maradok, amilyen eddig is voltam – romantikus, kedves és nyitott, ha úgy tetszik naiv, de nem fogom megváltoztatni sem magam, sem az őszinte szerelmbe vetett hitem. Egyszer csak jön valaki, aki más. 

Ajánlott cikkek