iker3

Gyűlölöm az ikertestvérem

Az egypetéjű ikrek mindenben egyformák. Ugyanúgy néz ki a hajuk, a szeműk, a kezeik, csak belső tulajdonságaikban tudnak eltérni egymástól. A testvérem és köztem ez hatalmas szakadékot hozott létre, amit sosem fogunk tudni áthidalni.

Szeresd a testvéred, hisz csak ti ketten számíthattok egymásra akkor, amikor meghaltunk. Mindig ezt a mondatot hallottam a szüleim szájából, és sosem kaptam észérveket, vagy tanácsokat, miért is lenne jó, ha szeretném azt az embert, aki miatt nem tudom magam különlegesnek érezni.

Mindenben utánoz, mindig velem akar lenni, és sosem képes önálló döntéseket hozni. Ellentétben vele, én mindig határozott voltam és magabiztos, tudtam mit akarok. Mégis, a hasonló külsőnk miatt folyamatosan összekevertek minket, amin mindig megsértődtem.

iker
Mindenben utánoz, mindig velem akar lenni, és sosem képes önálló döntéseket hozni.
Forrás:
Pexels.com

Sosem szerettem volna gyengének látszani, pláne nem a felnőttek előtt. Mindig túl akartam teljesíteni másokon, és meg akartam mutatni, én vagyok a legjobb. A testvérem ezzel szemben képtelen volt kiállni magáért, és mindig tőlem próbálta ellesni azt, hogyan tudna barátkozni, vagy helyt állni különböző feladatok elvégzésekor.

Többször bajba kerültem miatta, mert mindig meg kellett védenem, amikor bántották, emiatt pedig én kaptam a büntetést. Ha megütötték, válaszul eltörtem a tőlünk két évvel idősebb támadó karját.

Már huszonöt évesek voltunk, amikor összevesztünk azon, ki vegye fel a karácsonyi ebédhez a fekete koktélruhát, amit együtt vettünk pár éve.  Én ragaszkodtam hozzá, hisz nekem amúgy is jobban állt, és természetesen a stílusomhoz is jobban passzolt. Nem is értettem, minek vette meg, biztos csak engem próbált utánozni.

A vitának annak vetett véget, amikor halkan odasúgta nekem, hogy vegyem fel, hisz nekem szükségem van arra, hogy azt érezzem, jobb vagyok nála.

Nem értem, hogy gondolhatta ezt, hisz ő rontotta el a kapcsolatunkat azzal, hogy folyamatosan olyan akart lenni, mint én. Nem hagyta, hogy önálló ember legyek, amit sosem fogok tudni megbocsátani neki. Ezen pedig a szüleink - remélhetőleg minél távolabbi - halála sem fog változtatni.

Virág történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.