Egyéb kategória

Undorító ember az anyám: Ezt mégis, hogy gondolta?

Mindenkinek szüksége van egy anyára. Egy anya ne legyen se barátnő, se lakótárs, hanem egy védőbástya, aki megadja azt a szeretetet és figyelmet a gyerekének, amire szüksége van, még azután is, hogy már felnőtt. Az én anyámnak fogalma sem volt arról, ezt hogyan tegye, sőt, mindent elrontott, amit csak lehetett.

vous - 2022.01.31.
Undorító ember az anyám: Ezt mégis, hogy gondolta?

Sosem mondhattam el magamról, hogy mintaanyám van, mégis, mindig sikerült elképzelnem magam elé egy ideát, ami kielégítette gyermeki szükségletemet arra, hogy valaki szeressen. Sajnos, ez idővel változni kezdett, hisz minél idősebb lettem, annál kevésbé tudtam elfogadni, hogy anyám most már elhitetni sem próbálja velem azt, hogy szeret.

Nem érdekelte, milyen eredményeket értem el, milyen problémákkal küszködtem, csak akkor, amikor az általam megosztott információt elég szaftos pletykának tartotta. Ezt később megbeszélte barátnőivel, akik boldogan csámcsogtak a magánéletemen.

Ehhez társult, hogy anyám folyamatosan, minden percet megosztott az életéből, olyan kellemetlen információkat is, amikre abszolút nem voltam kíváncsi.

Erre példa, amikor elmesélte, hogyan bulizott és ivott fiatal korában, vagy hogy hány férfival volt életében. Többször láttam őt pucéran is, hisz azt sem volt képes megtenni, hogy felöltözzön a jelenlétemben.

rosszanya

Nem érdekelte, milyen problémákkal küszködtem, csak akkor, amikor az általam megosztott információt elég szaftos pletykának tartotta. Ezt később megbeszélte barátnőivel, akik boldogan csámcsogtak a magánéletemen.
Forrás:
Pexels.com

Idővel ez egyre rosszabb lett. Minden részletét ismertem a házasságának, apám többször kínos helyzetbe került miatta előttem, valamint a barátai előtt is.

Szörnyű volt megtudni, hogy apám merevedési problémákkal küzd, de nem tudtam elmenekülni anyám szavai elől.

Az i-re az tette fel a pontot, amikor anyám elmesélte, hogyan ismert meg egy jóképű férfit, majd hogyan feküdt le vele már aznap este. Állítása szerint apám nem volt elég jó neki, emiatt „csábították el”. Az egészet úgy állította be, mintha ő semmi rosszat nem tett volna, hisz csak utat engedett a vágyainak.

Ezt egy hétvégi látogatásom alatt mondta el. Először nem tudtam mit kezdeni a helyzettel, másnap azonban felhívtam az apámat, természetesen már a saját lakásomból. Mindent elmondtam neki, ő pedig azonnal kijelentette, hogy válni fog. Ez volt az egyetlen dolog, amit nem volt hajlandó eltűrni anyámnak.

Ami engem illet, sosem látogattam haza többet, csak apámmal tartom a kapcsolatot, és nem tudok mást gondolni az anyámról, csak azt, hogy egy undorító ember, aki megérdemli, ha végül egyedül fog meghalni.

Viki történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek