lány emoji

Nincs több kínos pillanat, itt van a hangulatjelek etikettje!

Ti is nap mint nap használtok hangulatjeleket? Néha úgy érezhetjük, nem is tudjuk, melyiket mikor kell használni. Épp ezért most megmutatjuk nektek, hogy a különböző emojikat mikor érdemes bevetnetek.

Manapság az emojik világában élünk. A legtöbb esetben ahelyett, hogy elmondanánk valamiről, mennyire tetszik, csak rányomunk a lájkra, és kész. A kommunikációnkra is nagy befolyással van, mintha mostanság senki se tudna leírni úgy egy mondatot, hogy ne lenne benne egy mosolygós vagy egy röhögős fej. Éppen ezért, hogy minél tisztább legyen használatuk, elhoztuk nektek a Mashable oldaláról a hangulatjelek ettiketjét.

1. A hangulatjelek alapvetően arra valók, hogy hitelesítsétek a barátságotokat

Ha éppen egy új barátság kezdetén vagytok, nyugodtan küldhettek a másik félnek hangulatjeleket, ellenben ha ő nem küld vissza, nem kell azonnal pánikolni. Nem azért nem küld, mert nem szimpatizál veletek, hanem azért, mert nem egy hangulatjel-rajongó.

2. Csak akkor adjatok bizonyos hangulatjelet a beszélgetéshez, ha már közeli kapcsolatban vagytok

Ha valakivel éppen most ismerkedtetek meg, sajnos még nem álltok azon a szinten, hogy egy kakit rakjatok be hozzá hangulatjelként. Ellenben ha az exetekkel beszélgettek, én egy bombát javasolok!

Objektum doboz

3. Különböző színű szívecskéknek más és más jelentése van

A piros szív általában erőteljesebb jelentéssel bír, tehát a kedveseteknek nyugodtan elküldhetitek. A zöld, kék és rózsaszín szívecske egy sokkal szelídebb változat, barátoknál vagy közeli kollegáknál érdemes bevetni.

4. A tanárotoknak ne küldjétek el a sörös hangulatjelet!

Legyetek észnél, ha éppen egy professzorral vagy tanárral beszélgettek, nem küldhettek nekik akármit. A sör hangulatjele bizalmas kapcsolatban játszik csak, ne küldjétek el olyannak, akinek másnap le kell felelnetek.

5. Főnöknek szimpla mosolygós fejet küldjetek csak!

Ha csak egy egyszerű mosolygós fejjel kommunikáltok a főnökötökkel, az olyan benyomást kelthet a felettesetekben, hogy nagyszerű csapatjátékosok vagytok.

Objektum doboz

6. Csak az első randi után küldözgess szívecskéket!

Ha valakivel vakrandira készültök, nem érdemes a találka előtt összevissza szívecskéket küldözgetni. Egyrészt azért, nehogy azt higgye, többet éreztek iránta a kelleténél, másrészt, ha nem sikerül olyan jól a randevú, mint gondolnátok, és utána mégsem szeretnétek az illetővel újra találkozni, ciki lesz az a rengeteg szívecske, amit elküldtetek.

Az emojietikett után már senkinek sem lesz problémája a hangulatjelek használatánál!