Egyéb kategória

Az esküvő másnapján megmondtam, válni akarok!

A házasság kommunikáción, bizalmon és tiszteleten alapszik. De mi van akkor, ha minden megy a kukába és az esküvő másnap rájön az ember: a válás is jobb ennél?

vous - 2022.02.03.
Az esküvő másnapján megmondtam, válni akarok!

Az amerikai Slate magazin tanácsadó rovadába írt egy nő és mesélte el, miért jelentette be válását 24 órával az esküvő után.

Karácsony előtt házasodtunk össze, reményeim szerint pedig január végére elválunk vagy érvényteleníttetjük a házasságot. Persze, nem ez volt az eredeti terv… – kezdte a nő.

“Soha nem érdekelt a házasság, de nem is voltam ellene. Amikor a barátom 2020-ban megkérte a kezemet úgy döntöttünk, hogy miért is ne, belevágunk. Szépen megosztottuk a felelősséget, amikor az esküvő szervezésére került a sor. Amikor nagyon szeretett volna valamit, és kompromisszumot kellett kötni, akkor is támogató voltam.

Nekem egyetlen komoly szabályom és kérésem volt felé, hogy nem maszatolhat tortát az arcomra a fogadáson.

Ésszerű emberként, aki ismer engem, ezt nem is tette volna meg, gondoltam én. Helyette azonban a fejem hátuljánál megragadva, belenyomta az arcomat a tortakrémbe. Az egészet ráadásul megtervezte, hiszen hozatott cupcake-ket tartaléknak, mivel a torta teljesen tönkrement…

Forrás: Pexels

Eljöttem. Másnap megmondtam neki, hogy végeztünk – és ki is tartok a döntésem mellett.

Viszont az ünnepek alatt MINDENKI azt mondta, hogy adnom kéne neki egy második esélyt. Hogy túlreagálom a problémáim miatt (nagyon klausztrofóbiás vagyok egy autóbaleset miatt, ami évekkel ezelőtt történt, és teljesen pánikba estem, amikor belenyomott a tortába). Hogy szeretem (annak ellenére, hogy ezt most egyáltalán nem érzem), hogy ő is szeret, és nem kéne feladnunk a kapcsolatunkat az első akadálynál. Jelenleg nem így gondolom, de mindenki biztos abban, hogy szörnyű hibát követek el. Emiatt azon tűnődöm talán igazuk van.”

Az internetezők és az oldal tanácsadója is kiállt a dühös feleség mellett.

“Szerintem, amit csinált az egy nagyon komoly red flag arról, hogy nem tisztelt téged és a kívánságaidat. Jegyezd meg kik azok a családtagjaid, akiknek nem számít a boldogságod, és válj el” – írta az oldal szerkesztője.

Szerintetek túlreagálta, vagy jogos a felháborodása?

Ajánlott cikkek