Egyéb kategória

Így lépjetek tovább, ha érzelmileg megakadtatok

Van, hogy nem emlékszünk vissza bizonyos évekre az életünkből. Nem meglepő, a legtöbb ember sokszor csak úgy él, mindenféle cél nélkül, és ilyenkor az érzelmeink is odavesznek. Ha ti is úgy érzitek, hogy megakadtatok egy ponton, és nem tudtok továbblépni, itt az idő cselekedni! Mi megmutatjuk, hogyan.

vous - 2022.02.06.
Így lépjetek tovább, ha érzelmileg megakadtatok

Nem könnyű manapság fiatalnak lenni. Aki egy kicsit is komoly családi hátteret tud magáénak, a jövőjét is hasonlóan komolynak képzeli el. Fantasztikus lenne jól teljesíteni az egyetemen, na meg persze keresgélni kellene egy munkahelyet, hogy legyen gyakorlatunk, ja, meg egy pasit, aki szeret és tisztel. Nem kis elvárások elé nézünk, és ilyenkor gyakran előfordul, hogy inkább nem is gondolunk az egészre, és próbáljuk a háttérbe szorítani mindezt. Ha ti is azt érzitek, hogy a rengeteg feladat láttán megakadtatok, akkor eláruljuk a titkot, hogyan evickéljetek ki belőle.

1. A felismerés az első

Az első lépés, mint minden „betegségnél”, az, hogy felismerjük a problémát. Amíg elnyomjátok magatokban az egészet, azt sem fogjátok észrevenni, hogy elszállnak felettetek a napok, hónapok és évek, és tulajdonképpen nem is éltek, mert nem éreztek.

2. Minden kapcsolatban van egymással

Ha most nem látjátok magatok előtt a jövőt, nem kell kétségbeesnetek. Az, hogy per pillanat nem azzal foglalkoztok, amit elképzeltetek, az is részese a fejlődésnek, és tudjátok, hogy mindig minden hatással van egymásra. Minden egyes lépés számít, a végén pedig meg fogjátok érteni, mi miért is történt.

3. Az elutasítás néha védelmet jelent

Forrás:
istock

Attól, hogy valahonnan elutasítást kaptatok, nem kell csüggedni, hiszen olykor ez az elutasítás jelenti a védelmet is. Ha egy ajtó bezárult, azt jelenti, nem a ti ajtótok volt. Ha elengeditek, és nem boncolgatjátok a miértjét, egy még különlegesebb ajtó nyílik ki számotokra. Ezt jó, ha észben tartjátok.

4. Teremtsétek meg a saját valóságotokat!

Azt kapjátok meg az élettől, amit igazán akartok. Ez, lehet, először közhelyesen hangzik, de ha valamit tényleg nagyon szeretnétek, és harcoltok érte, be fogjátok vonzani magatokhoz. Kis, következetes lépésekre van szükségetek, nem kell azonnal az egész utat megterveznetek. Már az első lépéssel megindul a saját valóságotok, és utána csak sodródnotok kell az árral. 

5. Ne kérdezgessetek, bízzatok a bátorságotokban!

Hogyan érhetem el a változást az életemben?” Hasonló kérdések helyett inkább szedjétek össze a bátorságotokat, és induljatok neki, kezdjétek el megvalósítani az álmaitokat. Ne várjátok el, hogy egy nap alatt fogjátok megváltani a világot, csak a más sokszor emlegetett első lépést kell megtennetek.

Ajánlott cikkek