szemöldök smink

Ezért néz ki borzasztóan a szemöldökötök – tippek a tökéletességért

Úgy gondoljátok, van még mit tanulni a szemöldökről? Jól gondoljátok! Tartsatok velünk szemöldök-országba, és tudjátok meg, mi miatt nézhet ki borzasztóan a szemöldökötök.

Már többször is esett szó az arc mellbimbójáról, vagyis a szemöldökről. Sokan elbagatellizálják, de a szemöldök nagyon fontos. Fontos a jól ápoltsága, egy jó szemöldökceruza pedig egy lány legjobb barátnője lehet, hiszen az igazítás, kiemelés akkor is ráfér, ha amúgy önmagában is tökéletes a forma. 

Sajnos még mindig nem tudja mindenki, hogyan is kell szépen „megrajzolni”, ezért összegyűjtöttem a bakikat, amik miatt fura lehet a szemöldökötök. 

Túl négyzetes

Hogy elkerüljétek a négyzetes formát, a szemöldök szélét apró, finom mozdulattal rajzoljátok meg, hogy kiküszöböljétek az éles íveket.

Túlhúzzátok a halánték felé a szemöldök szélét

Ezt könnyen elkerülhetitek, ha a ceruzát az orrotok széléhez teszitek, majd merőlegesen beállítjátok a szemöldök irányába, a szem külső zugáig. Ahová a ceruza mutat, ott kell végződnie a szemöldöknek.

Kimentek a „vonalból”

Nagyon fontos, hogy csak azt a terültet rajzoljátok, ahol van szemöldök. Ne felejtsétek el, nem új szemöldököt rajzoltok, csupán kiemelitek, helyenként kiegészítitek a meglévőt.

Forrás:
Pexels

Nincs formája a szemöldöknek

Mint ahogy az előző pont is említi, nem új szemöldököt rajzolunk. Fontos, hogy kövessétek a ceruzával az szemöldökötök ívét, helyenként kiigazítva.

Túl sötét a ceruza

Fontos szabály, hogy a hajszíntől egy kicsit világosabb ceruzát válasszatok.

Nem fésülitek (f)el a szemöldököt

A profibb szemöldökceruzák egyik végén található egy kis fésű, amir arra való, hogy oda simítsátok a szőrt, ahová való. Mindig felfelé fésüljétek a szemöldököt.