lány

Nem csak ti, a sztárok sem ismerik a melltartóméretüket

Egészen pontosan sem a sztárok, sem pedig a stylistjaik nem tudják, milyen melltartót adjanak a sokat fotózott hírességre. Pedig a jó melltartóméret nemcsak az esztétikai okok miatt fontos, hanem egészségügyi szempontból is.

Mindegy, hogy a szám 75, 80 vagy 90, a lényeg, hogy

a legtöbb nő rossz méretű melltartót visel. Igen, én is.

Egészen sokáig meg voltam győződve róla, hogy a 75B méretű melltartó az ideális számomra, mígnem egy személyi stylisttal beszélgetve kiderült, hogy ez nem ideális. Éreztem amúgy én is, hogy valami nem jó. A tüneteim a következők voltak:

  • a melltartóimat hátul mindig a középső vagy a legszűkebb állásban összekapcsolva viseltem,
  • ennek ellenére sem töltötte ki a cicim a kosarat,
  • ebből kifolyólag sok ruhámat nem is tudtam viselni, mert zavart, hogy látszódik a melltartókosár vonala,
  • egy ideje nem viselek kosaras melltartót, de a méret a kosár nélküli daraboknál sem stimmel, nem fekszik ki a hátamon a pánt, felhúzódik a melltartó hátulja,
  • ha pedig állítok a pánton, akkor bevág a vállamba.

A dolog egyértelmű: nem velem van a baj, hanem a melltartóm méretével, ami – miután előkerült a mérőszalag, tudom – 65C vagy 70C, attól függ, melyik fehérneműszaküzletben válogatok.

Itt amúgy érdemes megállni egy pillanatra: mi számít nagy mellnek?

Önmagában egy mellre nem mondhatjuk, hogy nagy. Ehhez tudni kell azt is, hogy mekkora a törzsetek körmérete közvetlenül a mell alatt mérve. Ha a hátatok ugyanis nagyon széles, a melltartó kosármérete pedig D-s, akkor lehet, hogy látszólag teljesen átlagos mellméretetek van, de ettől még kelleni fog a D kosár.

A melltartóviselés nem csak esztétikai szempontból fontos.

A rossz méretű melltartó esetében a nagy ciciknél tovább terhelődik a hát, a váll, amely nyakfájást vagy fejfájást is okozhat. Csúnya lesz a tartás, amivel tovább terheljük a gerincet. (Ha ülőmunkát végeztek, akkor amúgy is nagy terhelésnek van kitéve.) A bevágó pántok hámsérülést okozhatnak, és még hosszasan sorolhatnám. Ráadásul a gravitáció is jobban dolgozik, a mellek gyorsabban megereszkedhetnek.

Persze, most mondhatjátok azt, hogy nem is kell melltartót viselni, akkor nincs ennyi probléma. A szakemberek azonban azt javasolják, hogy akinek C vagy annál nagyobb kosármérete van, az inkább viseljen. (De csak jó méretűt!)

Úgy tűnik amúgy, a sztárok is emberek. A Daily Mail cikkéből kiderül, hogy a megkérdezett fehérneműszaki, Victoria Melo szerint a legtöbb, telt idomokkal megáldott híresség a méreténél kisebb melltartót hord. (Hozzáteszem, valószínűleg azért, mert ezek szexisebben mutatnak a fotókon, de az üzenet nem a legjobb.)

Victoria szerint nagy baj, hogy előítéletesek vagyunk a melltartók számozásával szemben, és azt gondoljuk, hogy a D kosár esetében már nagyon nagy mellről van szó, a DD esetében szégyenkeznünk kell az ÓRIÁSI melleink miatt, a DDD kosárral pedig egyenesen pornósnak bélyegeznek bennünket. Mindenki akkor boldog, ha egy teljesen átlagos 75B-be bele tudja magát tuszkolni, az eredmény viszont pont olyan lesz, amit fentebb is olvashattatok az én példámnál.

Sajnos mintha az üzletek is ráerősítenének arra, hogy ne akarjunk ettől eltérni: amíg 75B-t szinte mindehol kapni, a 70C már a legtöbb helyen hiánycikk.

Az előbb említett szakember szerint Kim Kardashian, Christina Hendricks, Kate Upton és Ashley Graham is rossz méretű melltartót viselnek a róluk készült fotóik alapján.

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz

cipő tűsarkú sarok

Ezért hordanak a sztárcsajok pár számmal nagyobb tűsarkút

Nektek feltűnt már, hogy a sztárcsajok általában pár számmal nagyobb cipőt hordanak, mint kellene? Nos, ez nem azért van, mert készlethiány van a Louboutinból.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.