konyv

Van négy könyv, ami szingli nőknek íródott, és el kell olvasnotok

Legalább egy, de inkább két hete úszik szerelemben és Valentinben a világ. Ami azért is nagyon szép, mert sok pár számára végre eljött az a nap az évben, amikor kifejezhetik, mennyire szeretik a másikat. De mi van a szinglikkel?

Összegyűjtöttük a legszinglisebb könyveket, amiket valaha láttatok. Mielőtt a szingliadóra költenétek a pénzt, inkább vegyetek belőle regényeket. Valami ilyesmit:

Helen Fielding: Bridget Jones naplója

Nem kellett túlgondolni a dolgot, egyértelmű, hogy a Bridget Jones naplója k-ö-t-e-l-e-z-ő minden nő számára. Legyen szingli vagy sem, ez az a könyv, amit előbb el kell olvasnotok, mint hogy megnézitek a filmet. Nincs ember a földön, aki még ne hallott volna róla, és igen, azt kell mondjuk, örök klasszikus.

Bridget szerencsétlensége korántsem ragályos, viszont nagyon is életszerű, ami annak köszönhető, hogy a szingli nők általában kicsit bolondok vagy süsük, ha úgy tetszik.

Szóval Bridget nagyon keresi a szerelmet, a főnökében találja meg először, aztán egy gyerekkori ismerősében. Ó, és Hugh Grant miatt a filmet is meg kell néznetek. Kalandos szerelem, vicces történet és még több humor. A legrosszabb napjaitokon vegyétek elő, mert olyan élményt ad, amit kevés könyv tud.

Candace Bushnell: Szex és New York

Tudjuk, a sorozatot és a filmet már láttátok, miért vennétek elő a könyvet? Jogos a kérdés, mi is feltettük magunknak, mielőtt kinyitottuk.

A New York-i felső tízezer élete olyan, amiről mi csak álmodunk. Carrie mint főszereplő pont olyan, amilyenek mi is akarunk lenni. Szabad, lázadó, szerelmet kereső, boldogság után futkározó. Épp ettől olvasmányos, megunhatatlan és letehetetlen.

Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut!

Rácz Zsuzsa remekműve, a borítón pedig a következő mondat díszeleg: „Közel másfél éves elszánt állás- és pasikeresés hiteles történetét tartod a kezedben.” Igen, pont ezt a könyvet akarjuk a kezünkben tartani mi, szingli csajok. Igaz történet egy lányról, aki az igazit keresi.

És meg is találja, mindenkiben. Ha igazán jót akartok nevetni, ez a regény nektek íródott. Kár lenne kihagynotok!

Cynthia Parker: Szingli nők

Kicsit Szex és New York szaga van, de mégis más. Humoros könyv, amin egyszerre lehet nevetni és sírni. Provokatív, valósághű, és meggyőző érvek sorakoznak benne a pasik mellett és ellen. Provokatív beszólások, kemény megjegyzések. Pont erre van szükségetek Valentin-nap után.

A sztori: Négy barátnő, akik közül hárman szinglik, Pamela ugyan független, de házas. Amanda elégedett, Gina már nem annyira, Joyce pedig legkevésbé. Az utóbbi két nő helyzete nem egyszerű. Szépek, a munkájukban sikeresek, lassan betöltik a harmincat, és a tökéletes férfit keresik.

Kár, hogy túl okosak, a mércéjüket magasra tették, az igényeikkel is hasonló a helyzet.

Látszólag Amanda az egyetlen, aki jól érzi magát úgy, ahogy van. Ám amikor meghívót kap a tizenöt éves osztálytalálkozójára, rájön, hogy sürgősen szereznie kell egy pasit, akivel megjelenhet az eseményen. Sajnos azonban senki nincs az életében.

Szóval, szingli nőtársaink, ha eddig azt hittétek, a helyzetetek reménytelen pasiszerzés terén, akkor a fent említett könyveket mindenképp el kell olvasnotok, hogy rájöjjetek:

mindig van, aki rosszabb helyzetben van nálatok.