Egyéb kategória

Hogyan ápold helyesen a pattanásos bőröd?

Nagyon bosszantó tud lenni, amikor reggel a tükörbe nézve gyulladt pattanások néznek vissza ránk. Ennél már csak az rosszabb, amikor ez nem egyszeri, hanem mindennapos élmény. Sajnos a pattanások nem csak a tinédzserek rémálma. Nem árt, ha tudod, mit használj rájuk. 

Pattanások szinte bármikor előbukkanhatnak az arcunkon. Nem csak a genetikát okolhatjuk értük, számos más tényező van, ami elősegíti a kialakulásukat. Például az a hamburger, amit múltkor megettél a gyorsétteremben vagy a hormonális változások. Gondolj csak a menstruációs időszakra! Szerencsére azért van pár olyan kozmetikum, amivel szép és gyors hatást érhetsz el. Milyen termékeket érdemes használnod? Hogy néz ki a tökéletes arcápolási rutin pattanásos bőrre? Most ezt a témát hozzuk neked. 

vous - 2022.02.14.
Hogyan ápold helyesen a pattanásos bőröd?

Az első lépés mindig az arctisztítás

Európában nem győzzük csodálni a koreai nők arcbőrét. Hihetetlen, hogy mennyire sima és fiatalos, mondhatni kortalan. Azt gondolod, ők biztosan nem küzdenek pattanásokkal? Valószínűleg nem erről van szó. Egyszerűen csak tudják, milyen kozmetikumokat használjanak. 

Első lépésben egy alapos arctisztítást javasolnának neked.

Ők a dupla arctisztításra esküsznek. Ez azt jelenti, hogy két különböző típusú arctisztítót használnak egymás után.

Az egyik lehet például egy gyengéd olaj, a másik pedig egy enyhén habzó, kíméletes lemosó.

Utána jöhet a hámlasztás, hidratálás

Arctisztítás után a hámlasztással folytatják az arcápolási rutinjukat. Ezt a lépést semmiképp se hagyd ki, a bőröd imádni fogja! Egy gyengéd, de hatásos kémiai hámlasztó igazi ajándék a pattanásos bőrre.

Tévedés, hogy a zsírosodásra, pattanásokra hajlamos bőrt nem kell hidratálni. Bátran használj a bőrtípusodnak megfelelő hidratálókrémet, szérumot, esszenciát!

A Cosrx pattanásos bőrre való termékei között mindent megtalálsz, amire szükséged van
Forrás:
https://www.helloskin.hu/cosrx

Tévedés, hogy a zsírosodásra, pattanásokra hajlamos bőrt nem kell hidratálni. Bátran használj a bőrtípusodnak megfelelő hidratálókrémet, szérumot, esszenciát! 

Láttad már, hogy a helloskin.hu oldalon a Cosrx pattanásos bőrre való termékei között mindent megtalálsz, amire szükséged van? Sok-sok gyengéd, kíméletes kozmetikum vár itt rád. Együtt és külön-külön alkalmazva is hatékony megoldást jelentenek számodra. 

Amire mindenképp figyelj oda

A gyulladt, pattanásos bőr az érzékeny bőrtípus egyik fajtája. Mindig gyengéden bánj vele! Semmiképp se használj erős kozmetikumokat, mert nem fognak jót tenni. Sőt, akár irritációt is okozhatnak, ami csak ront az amúgy sem rózsás helyzeten. Arra meg ugye te sem vágysz?

Ne használj alkoholtartalmú termékeket, mert kiszárítják a bőröd. Bár azt gondolhatod, pont erre van szükséged, de hidd el, nem! 

Tudjuk, nagyon nehéz megállni, de ne piszkáld a pattanásaidat! Míg egy-egy mitesszert könnyen ki tudsz nyomni, a gyulladt pattanásaiddal meggyűlhet a bajod. Ugye nem akarod elcsúfítani magad? Ha felsérted a bőröd, akkor akár hetekig, hónapokig is megmaradhatnak a nyomai. 

Plusz egy tanács: ne használj túl meleg vagy túl hideg vizet arcmosáshoz. Törekedj arra, hogy csak langyos vízzel érintkezzen a bőröd.

Ajánlott cikkek